Prava poslastica: Kremasta i aromatična palenta

Stockfood
Aromatična palenta odličan je prilog, ali i dobar obrok za popravljanje raspoloženja...
Vidi originalni članak

Parmezan, peršin i timijan transformirat će palentu u pravi comfort food. Trebate je samo povremeno promiješati pa potom uživati u svakoj žlici i divnom mirisu. 

Ostatak možete čuvati u hladnjaku dva dana i po potrebi zagrijati.

 

Gastro blog meet up Genijalna palenta s karameliziranim lukom i šampinjonima

 

Sastojci:

  • 750 ml vode
  • ½ žličice soli
  • 100 g kukuruzne krupice
  • 60 g naribanog parmezana
  • 2 žlice maslaca
  • Timijan i peršin

 

Priprema:

  1. Zavrijte posoljenu vodu pa umiješajte palentu. Kad proključa, smanjite vatru i kuhajte otprilike 45 minuta. Povremeno promiješajte i pazite da ne zagori.
  2. Maknite s vatre, umiješajte sir, maslac i nasjeckani svježi timijan i peršin.

 

Brzo, jednostavno i fino Hrskava palenta postaje genijalan prilog u 3 koraka

 

Poslužite odmah!

Posjeti Gastro.hr