Primamljive palačinke s makom i vanilijom

thinkstock
Tople i slatke palačinke s nadjevom od maka očarat će vas već na prvi pogled
Vidi originalni članak

Vanilija i mak divan su par. Uvjerite se i sami isprobavanjem ovih sjajnih palačinka s punjenjem od maka. Divan su način za započeti dan, zasladiti se nakon finog ručka ili pak za uživanje u slatkoj večeri. S jednostavnom pripremom nikako ne možete pogriješiti, a ako još uvijek tražite savršen bazni recept za palačinke, pronađite ga među našim receptima.

Vikend zabava Ovako se radi bazna smjesa za palačinke

Potrebno vam je:

  • 10 palačinki
  • 150 g maka
  • 250 ml mlijeka
  • 3 žlice meda
  • 3 vrećice vanilin šećera
  • 100 ml slatkog vrhnja

Priprema:

  1. Palačinke ispecite na klasičan način.
  2. Kada su gotove, pripremite nadjev od maka tako da najprije zagrijete mlijeko do vrenja.
  3. Mak natopite sa 150 ml mlijeka, dodajte med i jednu vrećicu vanilin šećera.
  4. Dobro pomiješajte i tom smjesom premazujte palačinke.
  5. Pomiješajte slatko vrhnje, 100 ml mlijeka i ostatak vanilin šećera, prelijte po palačinkama i pecite na 180 stupnjeva dok palačinke ne počnu dobivati boju.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr