Pripremi brzinski kremasti rižoto s tikvicama

SHUTTERSTOCK Rižoto s tikvicama
Uživat ćeš u svakom zalogaju neodoljivog rižota s tikvicama....
Vidi originalni članak

Kremasti rižoto od svježih tikvica, začina, maslaca i svježe naribanog parmezana savršen je izbor za lagani ručak ili večeru. Za ovaj brz i fin obrok s povrćem bit će ti potrebno samo nekoliko sastojaka.

Priprema je zaista jednostavna i neće ti oduzeti mnogo vremena, a uz to, rižoto je sjajan način da iskoristiš višak tikvica.

Sastojci:

  •     2 žlice maslinovog ulja
  •     3 male tikvice, narezane na komadiće
  •     1/2 luka, nasjeckanog
  •     1 češanj češnjaka, mljeveni
  •     1/4 žličice soli
  •     300 g riže arborio
  •     800 g povrtnog temeljca
  •     60 g vrhnja za kuhanje
  •     1 1/2 žlice maslaca
  •     nasjeckani svježi peršin

 

volimo tikvice! 5 recepata s tikvicama koje se isplati isprobati!

 

Priprema:

  1. U tavi zagrij maslinovo ulje te dodaj tikvicu, luk i češnjak.
  2. Dinstaj na srednje laganoj vatri, povremeno miješajući dok tikvice malo ne omekšaju, oko pet minuta.
  3. Potom dodaj rižu i začine te sve podlij s 300 ml povrtnog temeljca.
  4. Rižoto kuhaj 15-ak minuta uz povremeno miješanje i postepeno dolijevanje povrtnog temeljca.
  5. Kada je riža kuhana, umiješaj maslac i vrhnje te sve promiješaj. 
  6. Posluži odmah sa svježe naribanim parmezanom i svježim peršinom.

Uživaj!

 

luda kombinacija! Najsočniji čokoladni brownies s tikvicama
 

Posjeti Gastro.hr