Profiteroli okupani čokoladom

Klasični desert francuske kuhinje uvijek se nalazi na jelovnicima francuskih restorana
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 234

Tijesto

  • 125 ml voda
  • sol
  • 80 g pšenično brašno, bijelo
  • 2 kom jaje kokošje
  • 60 g maslac, neslani

Krema

  • 300 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 38 g puding od vanilije, instant
  • 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 80 g maslac, neslani
  • 120 g šećer, u prahu
  • čokolada

Priprema

  1. Za tijesto vodu, sol i maslac kuhajte dok ne provriju. Smanjite vatru pa dodajte brašno i brzo miješajte dok se sve ne sjedini. Maknite s vatre i u mlaku smjesu umiješajte jaja. Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje pa oblikujte loptice. Pecite 20 min na 200°c.
  2. Za kremu skuhajte puding, a kad se ohladi, dodajte ohlađeni maslac sa šećerom i žumanjkom. Tom kremom napunite ohlađene prerezane profiterole i prelijte rastopljenom čokoladom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr