gastro postao
Klasični desert francuske kuhinje uvijek se nalazi na jelovnicima francuskih restorana
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 234
Tijesto
- 125 ml voda
- sol
- 80 g pšenično brašno, bijelo
- 2 kom jaje kokošje
- 60 g maslac, neslani
Krema
- 300 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 38 g puding od vanilije, instant
- 1 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 80 g maslac, neslani
- 120 g šećer, u prahu
- čokolada
Priprema
- Za tijesto vodu, sol i maslac kuhajte dok ne provriju. Smanjite vatru pa dodajte brašno i brzo miješajte dok se sve ne sjedini. Maknite s vatre i u mlaku smjesu umiješajte jaja. Smjesu stavite u vrećicu za ukrašavanje pa oblikujte loptice. Pecite 20 min na 200°c.
- Za kremu skuhajte puding, a kad se ohladi, dodajte ohlađeni maslac sa šećerom i žumanjkom. Tom kremom napunite ohlađene prerezane profiterole i prelijte rastopljenom čokoladom.
Izvor Skuhatćute