Prokulice omotane slaninom idealan su finger food

Shutterstock
Kad su ovi smotuljci u pitanju, umjerenost nam nije jača strana...
Vidi originalni članak

Pečene prokulice idealan su finger food, ali i bogat prilog za posebne prilike. Trebat će ti samo prokulice jednake veličine, vrlo tanko narezana slanina i malo svježe mljevenog crnog papra.

Ako želiš racionalno rasporediti vrijeme, možeš ih omotati slaninom i dan ili dva ranije - i ubaciti u pećnicu pola sata prije serviranja. U tom ih slučaju omotaj prozirnom folijom i stavi u hladnjak.

 

Zdravo i fino Trebaš prilog? Zapeci prokulice s medom i senfom

 

Uz ove slasne prokulice dobro će pristajati osvježavajući umak od vrhnja, češnjaka i limunovog soka. Dobar tek!

Sastojci:

  • 300 g prokulica
  • 400 g slanine
  • crni papar

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje.
  2. Prokulice operi, očisti i odreži tvrđe krajeve. Zarolaj svaku u tanko narezanu šnitu slanine.
  3. Položi ih na pripremljeni lim i peci 30 do 35 minuta, dok ne omekšaju.
  4. Kad se ispeku, položi ih na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće. Pospi ih svježe mljevenim paprom i posluži.

Ako ih planiraš poslužiti kao finger food, nabodi ih na štapiće za ražnjiće.

brza opcija za ručak Jednostavna tjestenina s prokulicama i limunom

Posjeti Gastro.hr