Pečene prokulice idealan su finger food, ali i bogat prilog za posebne prilike. Trebat će ti samo prokulice jednake veličine, vrlo tanko narezana slanina i malo svježe mljevenog crnog papra.
Ako želiš racionalno rasporediti vrijeme, možeš ih omotati slaninom i dan ili dva ranije - i ubaciti u pećnicu pola sata prije serviranja. U tom ih slučaju omotaj prozirnom folijom i stavi u hladnjak.
Uz ove slasne prokulice dobro će pristajati osvježavajući umak od vrhnja, češnjaka i limunovog soka. Dobar tek!
Sastojci:
- 300 g prokulica
- 400 g slanine
- crni papar
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva. Lim obloži papirom za pečenje.
- Prokulice operi, očisti i odreži tvrđe krajeve. Zarolaj svaku u tanko narezanu šnitu slanine.
- Položi ih na pripremljeni lim i peci 30 do 35 minuta, dok ne omekšaju.
- Kad se ispeku, položi ih na papirnate ubruse kako bi se ocijedio višak masnoće. Pospi ih svježe mljevenim paprom i posluži.
Ako ih planiraš poslužiti kao finger food, nabodi ih na štapiće za ražnjiće.