Recepti Tjestenina 27. veljače 2025.

BOLJE NE MOŽE: Slasni njoki s votkom i burratom

Tjestenina
6 MIN
35 MIN
4
SREDNJE
njoki s votkom i burratom
Njoki s votkom i burratom
foto: Bits + Bites/Unsplash
Kad je vani ovako ružno vrijeme najbolje je ušuškati se pod dekicu, pustiti omiljenu seriju i uživati uz neki brz i jednostavan obrok kao što su ovi njoki s votkom i burratom

Hrana za utjehu, odnosno comfort food, naša je omiljena kategorija hrane. Kad smo tužni, umorni, kad je vani ružno vrijeme... Ma možemo navesti mali milijun razloga zašto posegnuti za omiljenom hranom za utjehu - pizzom, burgerima, tjesteninom...

Naš današnji razlog za ovo odlično, brzo i jeftino jelo, kao što su njoki s votkom i burratom, je kiša koja pada već par dana. A da je vani i sunce, budimo realni, ne bismo odoljeli tanjuru punom vrućih njoka okupanih umakom od votke i rajčice, uz koji dolazi i predivna, svježa burrata

Možda vas zanima... Njoki – najbolji osnovni recept za najmekanije i najsočnije ‘valjčiće’ Recepti

I zato donosimo recept za ove divne njoke od votke i burrate, za koji smo sigurni da će ti se jako svidjeti. U ovom receptu sasvim dobro funkcioniraju kupovni njoki, ali ako imaš vremena i volje, zamijesi njoke kod kuće - nije komplicirano. Dobar tek!

njoki s votkom i burratom | Author: Bits + Bites/Unsplash Njoki s votkom i burratom foto: Bits + Bites/Unsplash

Ne gasi ekran dok kuham

Njoki s votkom i burratom
6 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Maslac 1 žlica
  • Luk 1 kom
  • Votka 85 ml
  • Pasata od rajčice 375 ml
  • Sol 0,50 žličica
  • Papar 0,25 žličica
  • Vrhnje za kuhanje 125 ml
  • Njoki 700 g
  • Burrata 120 g
  • Listići sušenog peršina
  • Parmezan
Postupak
  1. Maslac zagrij na srednjoj vatri. Dodaj luk i sotiraj ga dok ne omekša, 5-6 minuta.


  2. Ulij votku i pusti da se kuha oko 2 minute dok alkohol ne ispari.


  3. Dodaj pasatu, sol i papar i pusti da zakipi. Smanji vatru na slabu i pusti da lagano krčka 10.15 minuta, uz povremeno miješanje. Umak se treba lagano reducirati.


  4. Ulij vrhnje za kuhanje i pusti da zakipi i kuha se još 5 minuta, dobro promiješaj - vrhnje se treba dobro ukorporirati u umak.


  5. Dok se umak kuha, zavrij lonac lagano posoljene vode. Kad je umak skoro gotov, kreni kuhati njoke u vreloj vodi. Kupovni njoki kuhaju se 2-4 minute, odnosno dok ne isplivaju na površinu.

    Pokušaj tempirat tako da su njoki i umak gotovi u isto vrijeme.


  6. Njoke izvadi iz vode i stavi ih u posudu s umakom dok je umak još na vatri. Dobro promiješaj kako bi se svi njoki dobro obložili umakom. Makni s vatre.


  7. Razlomi burratu na komade i stavi ih na njoke, lagano promiješaj kako bi se burrata lagano rastopila.


    burrata



  8. Serviraj odmah, s malo nasjeckanih listića peršina i svježe naribanog parmezana po vrhu.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

619 kcal

30 %

MASTI

30,20 g

41 %

KOLESTEROL

0,12 g

0 %

UH

61,70 g

22 %

PROTEINI

16,70 g

33 %

Što se sve može s njokima, doznaj u nastavku!

zeleni njoki od špinata Možda vas zanima... BRZI RUČAK Zeleni njoki od špinata (i krumpira) Recepti njoki u bijelom umaku Možda vas zanima... Za 15 minuta pripremi slasne njoke u bijelom umaku Recepti zapečeni njoki Možda vas zanima... Imamo 3 odlična recepta za zapečene njoke! Recepti Možda vas zanima... Jeftin i ukusan ručak - njoki cacio e pepe Recepti pohani njoki Možda vas zanima... Pohani njoki su super predjelo i zarazne grickalice! Recepti Njoki s kukuruzom i misom Možda vas zanima... NAJBRŽE I NAJFINIJE Njoki s kukuruzom i misom Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.