Uvijek nam dobro dođu brze i jednostavne ideje za ručak koji nam neće oduzeti puno vremena, posebno preko tjedna kada nemamo toliko vremena za kuhanja. A njoki cacio e pepe baš su takav - jednostavan i brz recept. Ovo jelo je i povoljno te neće narušiti tvoj kućni budžet, a svi će se dobro najesti i uživati u finim zalogajima.
Cacio e pepe - jelo iz okolice Rima
Cacio e pepe tradicionalno je talijansko jelo koje potječe iz okolice Rima. Na lokalnom dijalektu, cacio e pepe u prijevodu znači "sir i papar", a njegovi su sastojci upravo to - sir, crni papar i tjestenina.
U današnjem receptu tjesteninu smo odlučili zamijeniti njokima i to onim najfinijim - domaćim. Ako si pak u žurbi, uvijek možeš posegnuti za vrećicom već gotovih, zamrznutih njoka.
Napravi domaće njoke
Priprema domaćih njoka je vještina koju vrijedi usvojiti jer su daleko ukusniji i kvalitetniji od kupovnih. U pitanju su samo 4 svakodnevna i lako dostupna sastojka, malo truda i praksa.
Ako ih ne planiraš iskoristiti odmah, slobodno ih zamrzni! Najprije ih pobrašnjene rasporedi po pladnju i stavi u zamrzivač na sat ili dva. Kad se smrznu, prebaci ih u vrećice i čuvaj u zamrzivaču do 90 dana.