Recepti Tjestenina 06. kolovoza 2024.

Pohani njoki su super predjelo i zarazne grickalice!

Tjestenina
10 MIN
20 MIN
6
JEDNOSTAVNO
pohani njoki
Pohani njoki
foto: Instagram @gemtakesfoodpics
Prije nego što počneš čitati ovaj tekst dužni smo ti važno upozorenje - ovi pohani njoki toliko su dobri da ti jedna porcija sigurno neće biti dosta

Na početku ovog članka dužni smo ti važno upozorenje - jednom kad kušaš ove pohane njoke, teško da ćeš se uspjeti zaustaviti! I nama se to dogodilo, zato i napominjemo...

Uglavnom, u njokima uživamo u raznim receptima, ali nekako kao da su uvijek pratnja nekom umaku. Ali u ovom receptu su njoki glavne zvijezde. Mekani i pahuljasti, s hrskavim omotačem, pohani njoki ukrast će pažnju na svakom stolu.

čips od tjetsenine Možda vas zanima... Od ostataka tjestenine napravi genijalnu grickalicu! Špajza

Pohani njoki odličan su način da iskoristiš višak njoka od jučerašnjeg ručka, ali možeš ih napraviti i 'namjerno', od cijelog pakiranja. Naravno, možeš ih i zamijesiti kod kuće, i to je brzo i jednostavno...

Ako ti slučajno ostane pohanih njoka, možeš ih čuvati u hladnjaku, u dobro poklopljenoj posudi bez dotoka zraka, do 4 dana. Samo ih prije posluživanja trebaš kratko zagrijati u pećnici na 175 stupnjeva.

pohani njoki | Author: Instagram @gemtakesfoodpics Pohani njoki foto: Instagram @gemtakesfoodpics

Ne gasi ekran dok kuham

Pohani njoki
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Sol
  • Njoki 500 g
  • Jaje 2 kom
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Krušne mrvice 0,66 šalica
  • Pecorino romano 0,33 šalica
  • Brašno 3 žlica
  • Suncokretovo ulje
  • Listići svježeg peršina
  • Umak od rajčice
Postupak
  1. U velikom loncu kipuće posoljene vdoe skuhaj njoke, uz povremeno miješanje, dok ne budu al dente. Ocijedi njoke, isperi ih hladnom vodom i ponovno ocijedi. Stavi u pleh za pečenje, obložen krpom ili papirom za pečenje - neka se hlade oko 5 minuta.


    njoki



  2. U međuvremenu u dubokom tanjuru istuci jaja, posoli i popapri. U drugom dubokom tanjuru izmiješaj krušne mrvice i svježe naribani sir pecorino romano.


  3. Ohlađene njoke pospi brašnom i protresi da se svi oblože brašnom. Posoli i popapri.


  4. U velikoj tavi zagrij ulje za prženje na srednjoj vatri. U serijama, njoke umoči u jaja pa u mješavinu krušnih mrvica i naribanog sira.


  5. Panirane njoke prži u serijama, uz povremeno okretanje, dok ne dobiju zlaćanu boju - 2-3 minute. Stavi na kuhinjski ubrus i posoli prema ukusu.


  6. Pohane njoke posluži posute nasitno nasjeckanim listićima svježeg paršina i još malo naribanog sira pecirono romano. Uz njoke posluži i umak od rajčice.


Isprobaj i ovaj recept za odlične, malo drugačije domaće grickalice!

Lažni pommes frittes Možda vas zanima... "Pomfrit" od mrkve ukusna je i zdrava grickalica Recepti pomfrit od palente recept Možda vas zanima... NEODOLJIVO HRSKAVO Lažni pomfrit od palente Recepti slanutak Možda vas zanima... Napravi hrskavi slanutak za opuštenu večer ispred TV-a Recepti Uštipci s tikvicama Možda vas zanima... Uštipci s tikvicama - odlična grickalica za svaku priliku Recepti taralli Možda vas zanima... TARALLI Neodoljive i jako hrskave talijanske grickalice Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.