Recepti Tjestenina 06. kolovoza 2024.

Pohani njoki su super predjelo i zarazne grickalice!

Tjestenina
10 MIN
20 MIN
6
JEDNOSTAVNO
pohani njoki
Pohani njoki
foto: Instagram @gemtakesfoodpics
Prije nego što počneš čitati ovaj tekst dužni smo ti važno upozorenje - ovi pohani njoki toliko su dobri da ti jedna porcija sigurno neće biti dosta

Na početku ovog članka dužni smo ti važno upozorenje - jednom kad kušaš ove pohane njoke, teško da ćeš se uspjeti zaustaviti! I nama se to dogodilo, zato i napominjemo...

Uglavnom, u njokima uživamo u raznim receptima, ali nekako kao da su uvijek pratnja nekom umaku. Ali u ovom receptu su njoki glavne zvijezde. Mekani i pahuljasti, s hrskavim omotačem, pohani njoki ukrast će pažnju na svakom stolu.

čips od tjestenine Možda vas zanima... Iskoristi ostatke tjestenine i napravi genijalnu grickalicu! Špajza

Pohani njoki odličan su način da iskoristiš višak njoka od jučerašnjeg ručka, ali možeš ih napraviti i 'namjerno', od cijelog pakiranja. Naravno, možeš ih i zamijesiti kod kuće, i to je brzo i jednostavno...

Ako ti slučajno ostane pohanih njoka, možeš ih čuvati u hladnjaku, u dobro poklopljenoj posudi bez dotoka zraka, do 4 dana. Samo ih prije posluživanja trebaš kratko zagrijati u pećnici na 175 stupnjeva.

pohani njoki | Author: Instagram @gemtakesfoodpics Pohani njoki foto: Instagram @gemtakesfoodpics

Ne gasi ekran dok kuham

Pohani njoki
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Sol
  • Njoki 500 g
  • Jaje 2 kom
  • Svježe mljeveni crni papar
  • Krušne mrvice 0,66 šalica
  • Pecorino romano 0,33 šalica
  • Brašno 3 žlica
  • Suncokretovo ulje
  • Listići svježeg peršina
  • Umak od rajčice
Postupak
  1. U velikom loncu kipuće posoljene vdoe skuhaj njoke, uz povremeno miješanje, dok ne budu al dente. Ocijedi njoke, isperi ih hladnom vodom i ponovno ocijedi. Stavi u pleh za pečenje, obložen krpom ili papirom za pečenje - neka se hlade oko 5 minuta.


    njoki



  2. U međuvremenu u dubokom tanjuru istuci jaja, posoli i popapri. U drugom dubokom tanjuru izmiješaj krušne mrvice i svježe naribani sir pecorino romano.


  3. Ohlađene njoke pospi brašnom i protresi da se svi oblože brašnom. Posoli i popapri.


  4. U velikoj tavi zagrij ulje za prženje na srednjoj vatri. U serijama, njoke umoči u jaja pa u mješavinu krušnih mrvica i naribanog sira.


  5. Panirane njoke prži u serijama, uz povremeno okretanje, dok ne dobiju zlaćanu boju - 2-3 minute. Stavi na kuhinjski ubrus i posoli prema ukusu.


  6. Pohane njoke posluži posute nasitno nasjeckanim listićima svježeg paršina i još malo naribanog sira pecirono romano. Uz njoke posluži i umak od rajčice.


Isprobaj i ovaj recept za odlične, malo drugačije domaće grickalice!

Lažni pommes frittes Možda vas zanima... "Pomfrit" od mrkve ukusna je i zdrava grickalica Recepti Lažni pomfrit od palente i začinskog bilja Možda vas zanima... Lažni pomfrit od palente i začinskog bilja Recepti slanutak Možda vas zanima... Napravi hrskavi slanutak za opuštenu večer ispred TV-a Recepti Uštipci s tikvicama Možda vas zanima... Uštipci s tikvicama - odlična grickalica za svaku priliku Recepti taralli Možda vas zanima... TARALLI Neodoljive i jako hrskave talijanske grickalice Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.