Prije nego što počneš čitati ovaj tekst dužni smo ti važno upozorenje - ovi pohani njoki toliko su dobri da ti jedna porcija sigurno neće biti dosta
Na početku ovog članka dužni smo ti važno upozorenje - jednom kad kušaš ove pohane njoke, teško da ćeš se uspjeti zaustaviti! I nama se to dogodilo, zato i napominjemo...
Uglavnom, u njokima uživamo u raznim receptima, ali nekako kao da su uvijek pratnja nekom umaku. Ali u ovom receptu su njoki glavne zvijezde. Mekani i pahuljasti, s hrskavim omotačem, pohani njoki ukrast će pažnju na svakom stolu.
Pohani njoki odličan su način da iskoristiš višak njoka od jučerašnjeg ručka, ali možeš ih napraviti i 'namjerno', od cijelog pakiranja. Naravno, možeš ih i zamijesiti kod kuće, i to je brzo i jednostavno...
Ako ti slučajno ostane pohanih njoka, možeš ih čuvati u hladnjaku, u dobro poklopljenoj posudi bez dotoka zraka, do 4 dana. Samo ih prije posluživanja trebaš kratko zagrijati u pećnici na 175 stupnjeva.
Pohani njoki
foto: Instagram @gemtakesfoodpics
Ne gasi ekran dok kuham
Pohani njoki
10 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Sol
Njoki
500
g
Jaje
2
kom
Svježe mljeveni crni papar
Krušne mrvice
0,66
šalica
Pecorino romano
0,33
šalica
Brašno
3
žlica
Suncokretovo ulje
Listići svježeg peršina
Umak od rajčice
Postupak
U velikom loncu kipuće posoljene vdoe skuhaj njoke, uz povremeno miješanje, dok ne budu al dente. Ocijedi njoke, isperi ih hladnom vodom i ponovno ocijedi. Stavi u pleh za pečenje, obložen krpom ili papirom za pečenje - neka se hlade oko 5 minuta.
U međuvremenu u dubokom tanjuru istuci jaja, posoli i popapri. U drugom dubokom tanjuru izmiješaj krušne mrvice i svježe naribani sir pecorino romano.
Ohlađene njoke pospi brašnom i protresi da se svi oblože brašnom. Posoli i popapri.
U velikoj tavi zagrij ulje za prženje na srednjoj vatri. U serijama, njoke umoči u jaja pa u mješavinu krušnih mrvica i naribanog sira.
Panirane njoke prži u serijama, uz povremeno okretanje, dok ne dobiju zlaćanu boju - 2-3 minute. Stavi na kuhinjski ubrus i posoli prema ukusu.
Pohane njoke posluži posute nasitno nasjeckanim listićima svježeg paršina i još malo naribanog sira pecirono romano. Uz njoke posluži i umak od rajčice.
Isprobaj i ovaj recept za odlične, malo drugačije domaće grickalice!