Recepti Kruh i pecivo 30. srpnja 2024.

TARALLI Neodoljive i jako hrskave talijanske grickalice

Kruh i pecivo
35 MIN
40 MIN
12
JEDNOSTAVNO
taralli
Taralli - najbolji recept
foto: Instagram @ilpugliesecucina
Talijani ih poslužuju uz aperitivo, a zašto ne bismo i mi kad su tako fini i hrskavi? Ima ih i kod nas u većim supermarketima, no puno su ukusniji kad ih napraviš kod kuće. To su - prefini taralli...

Kruh i grissini u Italiji su obavezan dio postave stola, baš poput soli i papra. Ako ih nema netko će to sigurno primijetiti. I vjerojatno prigovoriti...

Umjesto grisina, mogu se poslužiti i još hrskaviji i zanimljiviji taralli, krekeri u obliku kruga iz Puglie. Taralli se prave od samo nekoliko osnovnih, jednostavnih sastojaka - brašna, soli, maslinova ulja i bijelog vina. 

Također, mogu im se dodati i razni začini poput ružmarina, papra, čilija, limunove korice...

Grisini Možda vas zanima... Jedini recept za domaće grisine koji će ti ikad trebati Recepti

Taralli stvaraju pravu ovisnost

Ono što sigurno znamo - taralli stvaraju takvu ovisnost da ćeš ih teško prestati jesti dok sve ne pogrickaš. I zato pripazi s posluženim količinama. Od količina namirnica u receptu koji slijedi u nastavku napravit ćeš oko 60 komada, no mi smo računali da ih ide 5 po porciji...

taralli | Author: Instagram @lericettedimamma_gy Taralli foto: Instagram @lericettedimamma_gy

Ne gasi ekran dok kuham

Taralli
35 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Oštro brašno 4 šalica
  • Maslinovo ulje 0,66 šalica
  • Sol 2 žličica
  • Bijelo vino 1 šalica
Postupak
  1. Pećnicu ugrij na 190 stupnjeva.


  2. Sve sastojke ubaci u zdjelu i pomoću miksera umijesi tijesto. Neka se miksa na slaboj brzini oko 10 minuta.


  3. Tijesto razdijeli na 60-ak malih porcija, veličine trešnje. Svaki komad tijesta zarolaj u valjke duge oko 10 cm.

    Krajeve valjaka spoji tako da se krajevi preklapaju.

    Isto napravi smostalim komadićima tijesta.


  4. Veliki lonac napuni vodom i pusti da zakipi, vodu obilno posoli. Dodaj istodobno po nekoliko komada taralla u vrelu vodu. Čim počnu plutati na površini izvadi ih i dodaj drugu seriju.

    Kad ih izvadiš iz vode, taralle stav na čistu krpu da se ocijede i osuše.


  5. Osušene prokuhane taralle stavi u pleh na papir za pečenje i peci oko 40 minuta, odnosno dok ne postanu hrskai i zlaćane boje.

    Taralle možeš čuvati na sobnoj temperaturi, u dobro poklopljenoj posudi bez dotoka zraka kako ne bi omekšali.


Isprobaj i ove odlične recepte za fine grickalice...

Možda vas zanima... Grickajte sa stilom: Štapići od vina Recepti štapići s bosiljkom Možda vas zanima... Hit grickalice: Štapići sa sirom i bosiljkom None Pivo i krekeri Možda vas zanima... Krekeri i pivo ili krekeri od piva None

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:14 31. Srpanj 2024.

    Odlicne