Recepti Kruh i pecivo 30. srpnja 2024.

TARALLI Neodoljive i jako hrskave talijanske grickalice

Kruh i pecivo
35 MIN
40 MIN
12
JEDNOSTAVNO
taralli
Taralli - najbolji recept
foto: Instagram @ilpugliesecucina
Talijani ih poslužuju uz aperitivo, a zašto ne bismo i mi kad su tako fini i hrskavi? Ima ih i kod nas u većim supermarketima, no puno su ukusniji kad ih napraviš kod kuće. To su - prefini taralli...

Kruh i grissini u Italiji su obavezan dio postave stola, baš poput soli i papra. Ako ih nema netko će to sigurno primijetiti. I vjerojatno prigovoriti...

Umjesto grisina, mogu se poslužiti i još hrskaviji i zanimljiviji taralli, krekeri u obliku kruga iz Puglie. Taralli se prave od samo nekoliko osnovnih, jednostavnih sastojaka - brašna, soli, maslinova ulja i bijelog vina. 

Također, mogu im se dodati i razni začini poput ružmarina, papra, čilija, limunove korice...

grisini Možda vas zanima... Imamo odličan recept za domaće grisine! Recepti

Taralli stvaraju pravu ovisnost

Ono što sigurno znamo - taralli stvaraju takvu ovisnost da ćeš ih teško prestati jesti dok sve ne pogrickaš. I zato pripazi s posluženim količinama. Od količina namirnica u receptu koji slijedi u nastavku napravit ćeš oko 60 komada, no mi smo računali da ih ide 5 po porciji...

taralli | Author: Instagram @lericettedimamma_gy Taralli foto: Instagram @lericettedimamma_gy

Ne gasi ekran dok kuham

Taralli
35 MIN
pripreme
40 MIN
kuhanja
12
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Oštro brašno 4 šalica
  • Maslinovo ulje 0,66 šalica
  • Sol 2 žličica
  • Bijelo vino 1 šalica
Postupak
  1. Pećnicu ugrij na 190 stupnjeva.


  2. Sve sastojke ubaci u zdjelu i pomoću miksera umijesi tijesto. Neka se miksa na slaboj brzini oko 10 minuta.


  3. Tijesto razdijeli na 60-ak malih porcija, veličine trešnje. Svaki komad tijesta zarolaj u valjke duge oko 10 cm.

    Krajeve valjaka spoji tako da se krajevi preklapaju.

    Isto napravi smostalim komadićima tijesta.


  4. Veliki lonac napuni vodom i pusti da zakipi, vodu obilno posoli. Dodaj istodobno po nekoliko komada taralla u vrelu vodu. Čim počnu plutati na površini izvadi ih i dodaj drugu seriju.

    Kad ih izvadiš iz vode, taralle stav na čistu krpu da se ocijede i osuše.


  5. Osušene prokuhane taralle stavi u pleh na papir za pečenje i peci oko 40 minuta, odnosno dok ne postanu hrskai i zlaćane boje.

    Taralle možeš čuvati na sobnoj temperaturi, u dobro poklopljenoj posudi bez dotoka zraka kako ne bi omekšali.


Isprobaj i ove odlične recepte za fine grickalice...

Možda vas zanima... Grickajte sa stilom: Štapići od vina Recepti štapići s bosiljkom Možda vas zanima... Hit grickalice: Štapići sa sirom i bosiljkom None Pivo i krekeri Možda vas zanima... Krekeri i pivo ili krekeri od piva None

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:14 31. Srpanj 2024.

    Odlicne