Špajza 08. studenoga 2024.

Od ostataka tjestenine napravi genijalnu grickalicu!

čips od tjetsenine
Čips od tjestenine
foto: Denay DeGuzman/Pinterest
Imaš ostatke kuhane tjestenine od ručka i ne znaš što bi s njom? Mi imamo rješenje - recept za jednostavnu i brzu grickalicu, čips od tjestenine iz friteze na vrući zrak

S novim poskupljenjima (a i ne samo zbog toga, ipak brinemo i o okolišu) bacanje hrane postaje neprihvatljivo, odnosno želimo ga izbjeći kad god je moguće. Imamo odličnu ideju kako smanjiti otpad od hrane te od ostataka ručka, odnosno viška tjestenine, napraviti odlične grickalice za koje će se svi otimati.

slanutak Možda vas zanima... Napravi hrskavi slanutak za opuštenu večer ispred TV-a Recepti

Omiljeni #pastachips iz friteze na vrući zrak

Čips od tjestenine iz air fryera već je neko vrijeme hit na TikToku, a objave s hashtagom #pastachips zabilježile su još 2021. 300 milijuna pregleda… i jasno nam je zašto!

Ne samo da su ostaci kuhane tjestenine prženi u fritezi na vrući zrak izuzetno hrskavi i ukusni, nego ljubitelje grickalice oduševljavaju i jednostavnošću pripreme te činjenicom da imaju samo par kapi ulja jer nisu prženi u dubokom ulju. Napomenimo i to da su gotovi za samo 10 minuta!

Grickalice od tjestenine u 3 jednostavna koraka

Evo kako se u 3 jednostavna koraka priprema ova genijalna grickalica:

  1. Pomiješaj tjesteninu s par kapi ulja i dodaj sol, papar te začine po želji – mediteransko bilje, koricu i sok limuna, čili u prahu, češnjak i luk u granulama, ribani parmezan... Sve dobro izmiješaj.
  2. Peci u fritezi na vrući zrak na 200 stupnjeva 10 minuta, s tim da na pola vremena pečenja tjesteninu malo izmiješaš, odnosno protreseš.
  3. Izvadi iz friteze na vrući zrak te uživaj u finim hrskavim zalogajima.

čips od tjestenine | Author: No Dash of Gluten/Pinterest Čips od tjestenine foto: No Dash of Gluten/Pinterest

Savjet više: Ako želiš svoj čips od tjestenine dići na viši nivo, posluži ga s umakom po izboru. Ovdje si možeš dati mašti na volju, ali i mi imamo nekoliko dobrih ideja – probaj uz prženu tjesteninu poslužiti umak od feta sira, grčkog jogurta i maslinova ulja, ili pak uz novu omiljenu grickalicu posluži pesto, guacamole ili marinara umak.

A evo i nekoliko ideja s Instagrama – kako začiniti čips od tjestenine:

Krekeri od maslina i krema od avokada Možda vas zanima... Domaći krekeri - možeš ih grickati, umakati, na njih mazati... Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.