Proljeće na tanjuru: Grilane šparoge Mary Berry

Getty Images
Sezona šparoga samo što nije počela, a nema boljeg načina da je obilježite od testiranja recepta slavne Mary Berry.
Vidi originalni članak

Osim što grilane šparoge možete poslužiti kao proljetnu grickalicu uz brzinski umak od majoneze i vrhnja, a lagano ćete ih uklopiti i u jelovnik za veliki obiteljski ručak.

Možete ih skuhati do četiri sata prije serviranja, dobro ih ohladiti vodom i samo ubaciti u pećnicu nekoliko minuta prije iznošenja na stol. 

 

batak i zabatak Mary Berry ima odličan recept za piletinu iz pećnice

 

 

Sastojci:

  • 1 kg velikih šparoga
  • 50 g parmezana
  • Maslinovo ulje
  • Sol i papar
  • 4 žlice majoneze
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 1 režanj češnjaka
  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema:

  1. Ulijte vodu u veliku tavu, posolite i pričekajte da zavrije. Dodajte šparoge i kuhajte ih 2 -3 minute, ovisno o debljini. Kad omekšaju, maknite ih s vatre pa isperite hladnom vodom.
  2. Pećnicu namjestite na opciju grilanja i pričekajte da se zagrije.
  3. Šparoge rasporedite po nauljenom  limu, prelijte maslinovim uljem, pospite narezanim parmezanom, posolite, popaprite i pecite 3 -5 minuta, sve dok se sir ne otopi.
  4. Pripremite umak od majoneze, kiselog vrhnja, nasjeckanog češnjaka, peršina te soli i papra.

 

slasno Kruščići Mary Berry za najbolja druženja

 

Poslužite odmah!

 

Posjeti Gastro.hr