gastro postao
Sezona šparoga samo što nije počela, a nema boljeg načina da je obilježite od testiranja recepta slavne Mary Berry.
Osim što grilane šparoge možete poslužiti kao proljetnu grickalicu uz brzinski umak od majoneze i vrhnja, a lagano ćete ih uklopiti i u jelovnik za veliki obiteljski ručak.
Možete ih skuhati do četiri sata prije serviranja, dobro ih ohladiti vodom i samo ubaciti u pećnicu nekoliko minuta prije iznošenja na stol.
Sastojci:
- 1 kg velikih šparoga
- 50 g parmezana
- Maslinovo ulje
- Sol i papar
- 4 žlice majoneze
- 200 ml kiselog vrhnja
- 1 režanj češnjaka
- 1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema:
- Ulijte vodu u veliku tavu, posolite i pričekajte da zavrije. Dodajte šparoge i kuhajte ih 2 -3 minute, ovisno o debljini. Kad omekšaju, maknite ih s vatre pa isperite hladnom vodom.
- Pećnicu namjestite na opciju grilanja i pričekajte da se zagrije.
- Šparoge rasporedite po nauljenom limu, prelijte maslinovim uljem, pospite narezanim parmezanom, posolite, popaprite i pecite 3 -5 minuta, sve dok se sir ne otopi.
- Pripremite umak od majoneze, kiselog vrhnja, nasjeckanog češnjaka, peršina te soli i papra.
Poslužite odmah!