Proljetna voćna torta s mileramom i jagodama

Thinkstock
Isprobajte laganu proljetnu tortu sa šumskim voćem i mekanom kremom od milerama i pudinga od vanilije
Vidi originalni članak

Želite li na svjež i primamljiv način ukrasiti uskršnji stol, svakako se upustite u pripremu fine i brze torte od milerama. Za podlogu koristite prhko tijesto, dodajte kremu od pudinga i milerama, a zatim sve ukrasite prvim proljetnim jagodama. Uz ovu kombinaciju sjajno će se složiti i listići svježe mente.

 

Cook from my book Prhka pita ili jednostavan kolač od sira

 

 

Za tijesto će vam trebati: 

  • 250 g glatkog brašna
  • 100 g šećera
  • 13 g Dr. Oetker praška za pecivo
  • 10 g Dr. Oetker vanilin šećera
  • 80 g maslaca
  • 1 jaje

Za pripremu kreme trebat će vam: 

  • 500 ml mlijeka
  • 80 g pudinga od vanilije
  • 200 g šećera
  • 800 g milerama
  • Jagode


Priprema:

  1. Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto i ostavite u hladnjaku oko 45 minuta.
  2. Razvaljajte ga i stavite na dno okrugloga kalupa namazanog maslacem i posutog brašnom.
  3. U mlijeku skuhajte puding i šećer, maknite s vatre te u vrelo istresite mileram. Odmah sipajte u kalup.
  4. Preko nadjeva stavite svježe voće.
  5. Pecite 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.
  6. Dobro ohladite, najbolje preko noći i poslužite.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr