gastro postao
Isprobajte laganu proljetnu tortu sa šumskim voćem i mekanom kremom od milerama i pudinga od vanilije
Želite li na svjež i primamljiv način ukrasiti uskršnji stol, svakako se upustite u pripremu fine i brze torte od milerama. Za podlogu koristite prhko tijesto, dodajte kremu od pudinga i milerama, a zatim sve ukrasite prvim proljetnim jagodama. Uz ovu kombinaciju sjajno će se složiti i listići svježe mente.
Za tijesto će vam trebati:
- 250 g glatkog brašna
- 100 g šećera
- 13 g Dr. Oetker praška za pecivo
- 10 g Dr. Oetker vanilin šećera
- 80 g maslaca
- 1 jaje
Za pripremu kreme trebat će vam:
- 500 ml mlijeka
- 80 g pudinga od vanilije
- 200 g šećera
- 800 g milerama
- Jagode
Priprema:
- Od navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto i ostavite u hladnjaku oko 45 minuta.
- Razvaljajte ga i stavite na dno okrugloga kalupa namazanog maslacem i posutog brašnom.
- U mlijeku skuhajte puding i šećer, maknite s vatre te u vrelo istresite mileram. Odmah sipajte u kalup.
- Preko nadjeva stavite svježe voće.
- Pecite 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva.
- Dobro ohladite, najbolje preko noći i poslužite.
Dobar tek!