Prženi kolutovi luka

Egipćani su osobito cijenili vrijednost luka tako što su njime plaćali radnike koji su gradili piramide, a danas je neizostavna namirnica u pripremi jela
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 168

Kolutovi

  • 3 kom luk ,crveni
  • 3 šalica jogurt (3.2% masti)
  • 1 šalica kukuruzno brašno ili krupica
  • 1 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 2 žlica sol
  • 1 žlica ljuta paprika
  • 0.50 žlica mješavina suhih začina
  • ulje suncokretovo

Ostalo

  • 250 g luk ,crveni
  • 2 žlica ulje suncokretovo
  • 1.50 l voda
  • 60 g pšenično brašno, bijelo
  • 50 g parmezan
  • sol

Priprema

  1. Na masnoći popržite luk narezan na kolutiće dok ne požuti.
  2. Pospite ga brašnom, malo propržite i zalijte vodom. neka kuha pola sata, posolite juhu i procijedite u lonac u koji ste stavili naribani sir.
  3. Za kolutove narežite luk na široke kolutove i ostavite sat vremena u jogurtu. izmiješajte brašno, papriku, sol i vegetu.
  4. Ocijeđeni luk uvaljajte u smjesu i pržite na zagrijanom ulju dvije-tri minute. Kolutove stavite na ubrus kako bi upila višak masnoće.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr