gastro postao
Egipćani su osobito cijenili vrijednost luka tako što su njime plaćali radnike koji su gradili
piramide, a danas je neizostavna namirnica u pripremi jela
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 168
Kolutovi
- 3 kom luk ,crveni
- 3 šalica jogurt (3.2% masti)
- 1 šalica kukuruzno brašno ili krupica
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- 2 žlica sol
- 1 žlica ljuta paprika
- 0.50 žlica mješavina suhih začina
- ulje suncokretovo
Ostalo
- 250 g luk ,crveni
- 2 žlica ulje suncokretovo
- 1.50 l voda
- 60 g pšenično brašno, bijelo
- 50 g parmezan
- sol
Priprema
- Na masnoći popržite luk narezan na kolutiće dok ne požuti.
- Pospite ga brašnom, malo propržite i zalijte vodom. neka kuha pola sata, posolite juhu i procijedite u lonac u koji ste stavili naribani sir.
- Za kolutove narežite luk na široke kolutove i ostavite sat vremena u jogurtu. izmiješajte brašno, papriku, sol i vegetu.
- Ocijeđeni luk uvaljajte u smjesu i pržite na zagrijanom ulju dvije-tri minute. Kolutove stavite na ubrus kako bi upila višak masnoće.
Izvor Skuhatćute