Puding od kruha: Savršen doručak ili desert kada ti se ne da izlaziti iz kuće

Getty Images
Puding od kruha pravi je ‘comfort food’ koji dolazi iz Engleske. Prema nekim predajama smatra se da je nastao još u 13. stoljeću, iz želje ‘siromašnog čovjeka’ da iskoristi stari kruh. No, danas s pravom uživa popularnost u restoranima i domovima diljem svijeta
Vidi originalni članak

Jesi li probala ovu poslasticu? Ako nisi, definitivno je vrijeme da ga isprobaš. Ovaj puding je čisti užitak i vjerojatno ćeš sljedeći put pripremiti duplu porciju. 

Razlikuje se po tome što je za njegovu pripremu potreban stari kruh, ali smo sigurni da ga baš uvijek imaš u kuhinji. Za pripremu je potrebno odvojiti sat vremena, a poslužiti možeš čak 12 osoba

 

za hladna jutra Obavezno isprobaj ovaj recept za pohani kruh!

 

Sastojci:

  • 6 kriški starog kruha
  • 2 žlice maslaca
  • grožđice
  • 4 jaja
  • 240 ml mlijeka
  • 150 g šećera
  • žličica cimeta
  • žličica arome vanilije

Priprema: 

  1. Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva.
  2. Kruh natrgaj na kockice i staviti u srednju posudu za pečenje. Po njemu prelij maslac i stavi grožđice.
  3. U posudi istuci jaja te dodaj mlijeko, šećer, cimet i vaniliju. Sve mora biti dobro povezano.
  4. Smjesu prelij preko kruha i lagano sve potisni vilicom.
  5. Peci 45 minuta, pričekaj da se malo ohladi pa pospi šećerom u prahu. 

 

doručak za pet Od starog kruha pripremite odličan složenac sa sirom

Posjeti Gastro.hr