Recepti 19985 prikaza 20. kolovoza 2019.

Imamo najbolji recept za pohani kruh!

Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Tajna izvrsnog pohanog kruha je u maslacu na kojem ga pripremate...

Tijekom sljedećeg obiteljskog doručka posluži pohani kruh pripremljen na domaćem maslacu s medom i vanilijom. 

Maslac možeš napraviti nekoliko dana ranije i čuvati ga u hladnjaku u papiru za pečenje. Ostatak možeš samo namazati na tost ili poslužiti uz vafle. 

 

 

Možda vas zanima... Pohani kruh na dva načina - jeste li za slatki ili slani doručak? Špajza

 

 

Sastojci za maslac s medom i vanilijom:

  • 100 g maslaca sobne temperature
  • 50 ml meda
  • 60 g šećera u prahu
  • 1 žličica cimeta
  • ½ žličice soli
  • ½ mahune vanilije

Sastojci za pohani kruh:

  • 4 jaja
  • 250 ml mlijeka
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • 1 žličica cimeta
  • Prstohvat soli
  • 30 ml brandyja
  • Korica jedne naranče
  • Kruh 
  • 2 žlice pripremljenog maslaca

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Priprema:

  1. Mikserom najprije kratko izmiksaj sve sastojke za maslac. Prebaci ga na papir za pečenje, oblikuj duguljastu rolicu i zarolaj papir. Stavi u hladnjak na barem dva sata.
  2. Umuti jaja s mlijekom, smeđim šećerom, cimetom, soli, brandyjem i koricom naranče. Umoči kriške kruha u mješavinu.
  3. Zagrij veliku tavicu, otopi dvije žlice pripremljenog maslaca i peci kruh po dvije minute sa svake strane. Gotov je kad poprimi zlatnu boju.

 

 

pohani kruh Možda vas zanima... Jednostavno divan: Pohani kruh u sasvim novom izdanju Recepti

 

Posluži odmah, uz još malo pripremljenog maslaca, med ili sirup.

 

 

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.