Špajza 27. prosinca 2019.

Pohani kruh na dva načina - jesi li za slatki ili slani doručak?

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Miriše na djetinjstvo i najslasnije doručke, podsjeća na maminu kuhinju i mami na još. Pohani kruh za doručak naprosto se ne odbija, a mi imamo sjajne ideje za pripremu omiljenog klasika.

Stari kruh dobiva posve novo ruho kada ga se umoči u smjesu jaja i mlijeka, a kada pak mu se dodaju omiljeni dodaci, priča postaje još malo mirisnija i slasnija. Bez obzira voliš li više slani ili slatki ručak, za tebe smo pripremili genijalne ideje koje će oduševiti baš sve koji ih isprobaju.

 

pohani kruh | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Šunka i sir za neodoljiv doručak

Slane varijante začini dodacima poput šunke i sira ili pak namaza po želji. Kombinacija jaja i kruha odlično se slaže s mliječnim dodacima poput vrhnja ili sirnog namaza, a pripremiti možeš i jednostavan namaz od svježeg sira, pa mu dodati vlasac.

Sjajna ideja bit će i punjeni pohani kruh koji možeš pripremiti tako da kruh izrežeš na deblje kriške, a zatim u sredini napraviš rupu u koju ćeš dodati šunku i sir. Sve zajedno ubaci u smjesu od jaja, pa prži na maslacu dok ne poprimi boju. Na taj ćeš način dobiti topljeni sir iznutra te meki, gotovo spužvasti kruh izvana. Savršeno!

 

pohani kruh, doručak Možda vas zanima... Pohani kruh: Recept i trikovi za savršen doručak Recepti

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

 

Začini čine razliku

Slatke verzije pohanog kruha obogati omiljenim začinima koje možeš dodati već kod pripreme smjese. Kada mutiš jaja, ubaci i prstohvat cimeta, vanilije, klinčića, anisa, limunove ili narančine korice.

 

pohani kruh Možda vas zanima... Slatki pohani kruh s cimetom za božanstven doručak Recepti

 

U smjesu možeš dodati i sitno sjeckane orašaste plodove. Na taj ćeš način dobiti hrskavu poslasticu koju će obožavati baš svi, i mali i veliki. Tako primjerice, smjesi možeš dodati tostirane lješnjake, a zatim sve zajedno poslužiti uz veliku žlicu omiljenog čokoladnog namaza s lješnjakom. Za prste polizati.

Sjajna ideja bit će i med, javorov sirup ili voćni preljevi koji će uz pohani kruh izgledati lijepo, a sama priprema neće ti oduzeti previše vremena. Smrznuto voće jednostavno ubaci u zdjelu, dodaj mu šećer, pa zagrijavaj dok ne dobiješ željenu teksturu. Posluži uz kruh, pospi šećerom u prahu i uživaj.

 

Čokoladni pohani kruh Možda vas zanima... Čokoladni pohani kruh popravit će ti dan Recepti

 

Dobar tek!

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.