Stari kruh dobiva posve novo ruho kada ga se umoči u smjesu jaja i mlijeka, a kada pak mu se dodaju omiljeni dodaci, priča postaje još malo mirisnija i slasnija. Bez obzira voliš li više slani ili slatki ručak, za tebe smo pripremili genijalne ideje koje će oduševiti baš sve koji ih isprobaju.
Šunka i sir za neodoljiv doručak
Slane varijante začini dodacima poput šunke i sira ili pak namaza po želji. Kombinacija jaja i kruha odlično se slaže s mliječnim dodacima poput vrhnja ili sirnog namaza, a pripremiti možeš i jednostavan namaz od svježeg sira, pa mu dodati vlasac.
Sjajna ideja bit će i punjeni pohani kruh koji možeš pripremiti tako da kruh izrežeš na deblje kriške, a zatim u sredini napraviš rupu u koju ćeš dodati šunku i sir. Sve zajedno ubaci u smjesu od jaja, pa prži na maslacu dok ne poprimi boju. Na taj ćeš način dobiti topljeni sir iznutra te meki, gotovo spužvasti kruh izvana. Savršeno!
Začini čine razliku
Slatke verzije pohanog kruha obogati omiljenim začinima koje možeš dodati već kod pripreme smjese. Kada mutiš jaja, ubaci i prstohvat cimeta, vanilije, klinčića, anisa, limunove ili narančine korice.
U smjesu možeš dodati i sitno sjeckane orašaste plodove. Na taj ćeš način dobiti hrskavu poslasticu koju će obožavati baš svi, i mali i veliki. Tako primjerice, smjesi možeš dodati tostirane lješnjake, a zatim sve zajedno poslužiti uz veliku žlicu omiljenog čokoladnog namaza s lješnjakom. Za prste polizati.
Sjajna ideja bit će i med, javorov sirup ili voćni preljevi koji će uz pohani kruh izgledati lijepo, a sama priprema neće ti oduzeti previše vremena. Smrznuto voće jednostavno ubaci u zdjelu, dodaj mu šećer, pa zagrijavaj dok ne dobiješ željenu teksturu. Posluži uz kruh, pospi šećerom u prahu i uživaj.
Dobar tek!