Špajza 3860 prikaza 31. prosinca 2018.

Pohani kruh na dva načina - jeste li za slatki ili slani doručak?

Getty Images
Miriše na djetinjstvo i najslasnije doručke, podsjeća na maminu kuhinju i mami na još. Pohani kruh za doručak naprosto se ne odbija, a mi imamo sjajne ideje za pripremu omiljenog klasika.

Stari kruh dobiva posve novo ruho kada ga se umoči u smjesu jaja i mlijeka, a kada pak mu se dodaju omiljeni dodaci, priča postaje još malo mirisnija i slasnija. Bez obzira volite li više slani ili slatki ručak, za vas smo pripremili genijalne ideje koje će oduševiti baš sve koji ih isprobaju.

 

pohani kruh | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Šunka i sir za neodoljiv doručak

Slane varijante začinite dodacima poput šunke i sira ili pak namaza po želji. Kombinacija jaja i kruha odlično se slaže s mliječnim dodacima poput vrhnja ili sirnog namaza, a pripremiti možete i jednostavan namaz od svježeg sira, pa mu dodati vlasac.

Sjajna ideja bit će i punjeni pohani kruh koji možete pripremiti tako da kruh izrežete na deblje kriške, a zatim u sredini napravite rupu u koju ćete dodati šunku i sir. Sve zajedno ubacite u smjesu od jaja, pa pržite na maslacu dok ne poprimi boju. Na taj ćete način dobiti topljeni sir iznutra te meki, gotovo spužvasti kruh izvana. Savršeno!

 

Možda vas zanima... Pohani kruh - znamo kako ga pripremiti upravo savršenim Recepti

 

 | Author: Getty Images Getty Images

 

Začini čine razliku

Slatke verzije pohanog kruha obogatite omiljenim začinima koje možete dodati već kod pripreme smjese. Kada mutite jaja, ubacite i prstohvat cimeta, vanilije, klinčića, anisa, limunove ili narančine korice.

 

pohani kruh Možda vas zanima... Slatki pohani kruh s cimetom za božanstven doručak Recepti

 

U smjesu možete dodati i sitno sjeckane orašaste plodove. Na taj ćete način dobiti hrskavu poslasticu koju će obožavati baš svi, i mali i veliki. Tako primjerice, smjesi možete dodati tostirane lješnjake, a zatim sve zajedno poslužiti uz veliku žlicu omiljenog čokoladnog namaza s lješnjakom. Za prste polizati.

Sjajna ideja bit će i med, javorov sirup ili voćni preljevi koji će uz pohani kruh izgledati lijepo, a sama priprema neće vam oduzeti previše vremena. Smrznuto voće jednostavno ubacite u zdjelu, dodaje mu šećer, pa zagrijavajte dok ne dobijete željenu teksturu. Poslužite uz kruh, pospite šećerom u prahu i uživajte.

 

Možda vas zanima... Čokoladni pohani kruh: Može li bolje od toga? Recepti

 

Dobar tek!

 | Author: Getty Images Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.