Ukusan kruh sa rastopljenim sirom, kaparima i lukom - doručak je za koji će vam trebati malo više vremena, ali sigurno nećete požaliti!
Ostalo vam je starog kruha i ne znate što učiniti s njim? Sjajno! Napravite ovu slasnu zapečenu deliciju i poslužite ju za doručak. Ako ne volite pršut, možete staviti i tanko narezanu pancetu ili potpuno izostaviti meso.
Potrebno vam je:
- 1 cijeli kruh, narezan na šnite (po mogućnosti kruh star dan - dva)
- 200 g tanko narezanog pršuta
- 250 g naribanog sira po izboru (Gouda, Cheddar. ementaler...)
- 5 jaja, razmućenih
- 200 ml kiselog vrhnja
- 150 ml mlijeka
- 3 - 4 žlice sjeckanog kopra
- Sol i papar
- Kapari, kriške limuna i ljubičasti luk narezan na kriške za posluživanje
Priprema:
- U posudu za pečenje poslagati kriške kruha u 3 reda. Na njih poslagati pršut i posipati naribanim sirom.
- U posudi pomiješati jaja, sol i papar, kiselo vrhnje, mlijeko i kopar te sve razmutiti pjenjačom i preliti preko kruha, sira i pršuta. Staviti u hladnjak na 2 - 3 sata pokriveno aluminijskom folijom.
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva i izvaditi kruh iz hladnjaka.
- Maknuti foliju i staviti peći dok ne postane zlatno smeđe, oko 30 minuta.
- Izvaditi iz pećnice i ostaviti 10 minuta da odmori te poslužiti s kaparima, lukom i kriškama limuna.
Dobar tek!