Recepti 7934 prikaza 17. kolovoza 2019.

Od starog kruha pripremite odličan složenac sa sirom

Stockfood

Powered by:

Ukusan kruh sa rastopljenim sirom, kaparima i lukom - doručak je za koji će vam trebati malo više vremena, ali sigurno nećete požaliti!

Ostalo vam je starog kruha i ne znate što učiniti s njim? Sjajno! Napravite ovu slasnu zapečenu deliciju i poslužite ju za doručak. Ako ne volite pršut, možete staviti i tanko narezanu pancetu ili potpuno izostaviti meso.

 

Možda vas zanima... Ne bacajte stari kruh! Iskoristite ga za pripremu lažne pizze... Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 1 cijeli kruh, narezan na šnite (po mogućnosti kruh star dan - dva)
  • 200 g tanko narezanog pršuta
  • 250 g naribanog sira po izboru (Gouda, Cheddar. ementaler...)
  • 5 jaja, razmućenih
  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 150 ml mlijeka
  • 3 - 4 žlice sjeckanog kopra
  • Sol i papar
  • Kapari, kriške limuna i ljubičasti luk narezan na kriške za posluživanje

Priprema:

  1.  U posudu za pečenje poslagati kriške kruha u 3 reda. Na njih poslagati pršut i posipati naribanim sirom.
  2. U posudi pomiješati jaja, sol i papar, kiselo vrhnje, mlijeko i kopar te sve razmutiti pjenjačom i preliti preko kruha, sira i pršuta. Staviti u hladnjak na 2 - 3 sata pokriveno aluminijskom folijom.
  3. Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva i izvaditi kruh iz hladnjaka.
  4. Maknuti foliju i staviti peći dok ne postane zlatno smeđe, oko 30 minuta.
  5. Izvaditi iz pećnice i ostaviti 10 minuta da odmori te poslužiti s kaparima, lukom i kriškama limuna.

Dobar tek! 

 

Možda vas zanima... Puding od kruha: Ukusan i jeftin desert Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.