gastro postao
Puding od kruha je tradicionalni engleski recept koji potječe još iz davnina.
Ako vam se često dogodi da vam ostane starog kruha i ne znate što biste s njim, doslovno vam treba pet minuta da ga pretvorite u odličan desert, ne računajući, naravno, pečenje. Jednostavan za pripremu, jeftini sastojci, i jako ukusan. Što još poželjeti. Ovaj puding je prava poslastica i vjerojatno će se nakon prvog kušanja dogoditi da ćete drugi put napraviti duplu porciju.
Za puding od kruha možete iskoristiti bilo koji stari kruh, pecivo, kroasan...
Potrebno vam je:
- stari kruh
- 250 ml mlijeka
- 50 g šećera
- 2 jaja
- vanilin šećer
- limunova korica
- cimet
- sol
- grožđice (po želji)
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 170 °C. Kruh natrgajte na manje komade te napunite 4 male keramičke posude za pečenje ili jednu veliku koje ste prethodno premazali maslacem.
- Umutite jaja sa šećerom, prstohvatom soli, cimetom, vanilin šećerom i limunovom koricom. Dodajte mlijeko i promiješajte te po želji dodajte i grožđice.
- Kruhom napunjene posudice prelijte smjesom jaja i mlijeka te pustite da komadići upiju tekućinu pa ih prelijte ostatkom.
- Pecite 20-45 minuta, ovisno o pećnici, ili dok kruh lagano ne porumeni, a kolač je kompaktan kao puding. Uživajte!