gastro postao
Puding od kruha pravi je ‘comfort food’ koji dolazi iz Engleske. Prema nekim predajama smatra se da je nastao još u 13. stoljeću, iz želje ‘siromašnog čovjeka’ da iskoristi stari kruh. No, danas s pravom uživa popularnost u restoranima i domovima diljem svijeta
Jesi li probala ovu poslasticu? Ako nisi, definitivno je vrijeme da ga isprobaš. Ovaj puding je čisti užitak i vjerojatno ćeš sljedeći put pripremiti duplu porciju.
Razlikuje se po tome što je za njegovu pripremu potreban stari kruh, ali smo sigurni da ga baš uvijek imaš u kuhinji. Za pripremu je potrebno odvojiti sat vremena, a poslužiti možeš čak 12 osoba.
Sastojci:
- 6 kriški starog kruha
- 2 žlice maslaca
- grožđice
- 4 jaja
- 240 ml mlijeka
- 150 g šećera
- žličica cimeta
- žličica arome vanilije
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 175 stupnjeva.
- Kruh natrgaj na kockice i staviti u srednju posudu za pečenje. Po njemu prelij maslac i stavi grožđice.
- U posudi istuci jaja te dodaj mlijeko, šećer, cimet i vaniliju. Sve mora biti dobro povezano.
- Smjesu prelij preko kruha i lagano sve potisni vilicom.
- Peci 45 minuta, pričekaj da se malo ohladi pa pospi šećerom u prahu.