Puding s bananama

Donosimo vam još jedan recept za domaći puding. Ovaj put s bananama u glavnoj ulozi.
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 8

Potrebno vam je

  • 8 kom banane
  • 2 žlica maslac, neslani
  • 3 žlica vino bijelo
  • 4 kom jaje kokošje
  • 0.75 šalica šećer, kristal

Priprema

  1. Banane ogulite i prerežite po pola. Kuhajte ih u vodi 15-ak minuta. Ocijedite ih pa zgnječite vilicom. Zatim dodajte maslac i bijelo vino te sve dobro promiješajte.
  2. U drugoj posudi pjenasto umutite jaja sa šećerom i pomiješajte s pripremljenim bananama.
  3. Masu uspite u kalup za puding premazan maslacem. Stavite ga u lonac s vrelom vodom i kuhajte na pari dok se masa ne stisne.Pazite da voda u većoj posudi ne dodiruje dno kalupa s pudingom. Umjesto jajima smjesu od banana možete zgusnuti gustinom. Prema želji, dodajte i drugo voće poput mekih krušaka ili žlicu pekmeza od šumskog voća.

Donosimo vam još jedan recept za domaći puding. Ovaj put s bananama u glavnoj ulozi.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr