gastro postao
Donosimo vam još jedan recept za domaći puding. Ovaj put s bananama u glavnoj ulozi.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 8
Potrebno vam je
- 8 kom banane
- 2 žlica maslac, neslani
- 3 žlica vino bijelo
- 4 kom jaje kokošje
- 0.75 šalica šećer, kristal
Priprema
- Banane ogulite i prerežite po pola. Kuhajte ih u vodi 15-ak minuta. Ocijedite ih pa zgnječite vilicom. Zatim dodajte maslac i bijelo vino te sve dobro promiješajte.
- U drugoj posudi pjenasto umutite jaja sa šećerom i pomiješajte s pripremljenim bananama.
- Masu uspite u kalup za puding premazan maslacem. Stavite ga u lonac s vrelom vodom i kuhajte na pari dok se masa ne stisne.
Pazite da voda u većoj posudi ne dodiruje dno kalupa s pudingom. Umjesto jajima smjesu od banana možete zgusnuti gustinom. Prema želji, dodajte i drugo voće poput mekih krušaka ili žlicu pekmeza od šumskog voća.
Donosimo vam još jedan recept za domaći puding. Ovaj put s bananama u glavnoj ulozi.
Izvor Skuhatćute