Mekani keksići s grožđicama - uz šalicu čaja

Shutterstock
Zbog ovih se mekanih keksića isplati ponovno upaliti pećnicu...
Vidi originalni članak

Priprema smjese za ove slasne keksiće traje samo nekoliko minuta, kao i oblikovanje kuglica. Da sumiramo - za manje ćeš od pola sata pripremiti dvije ture divnih, mekanih keksića s grožđicama.

Izvrsno pristaju uz šalicu čaja, ali nemamo ništa protiv kombiniranja ovih poslastica s drugim napitcima, poput svježe cijeđenog soka od naranče ili kave. 

 

nikad dosta! Brzi keksi s lješnjakom i komadićima čokolade

 

Sastojci:

  • 130 g brašna
  • ½ žličice sode
  • ¼ žličice soli
  • 100 g omekšalog maslaca
  • 100 g smeđeg šećera
  • 50 g bijelog šećera
  • 1 veliko jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 150 g zobenih pahuljica
  • 150 g grožđica

Priprema:

  1. U  posudi pomiješaj brašno,cimet, sodu i sol.
  2. U drugoj posudi izmiksaj maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu. Dodaj jaje i ekstrakt vanilije pa još kratko miksaj.
  3. Umiješaj sve suhe sastojke, ubaci zobene pahuljice i grožđice pa oblikuj tijesto.
  4. Tijesto omotaj folijom ili stavi u plastičnu vrećicu i prebaci u hladnjak na barem pola sata.
  5. Pećnicu zagrij na 175 stupnjeva. Dva lima obloži papirom za pečenje.
  6. Kuglice tijesta rasporedi po limovima s razmakom od nekoliko centimetara.
  7. Peci 10-12 minuta, sve dok rubovi ne poprime laganu zlatnu boju.
  8. Pričekaj par minuta da se malo ohlade, a onda ih prebaci na rešetku kako bi se u potpunosti ohladili i malo stisnuli.

 

Pregacha predstavlja... Mirisno i ukusno: Mekani keksi s jabukom

 

Čuvaj ih u kutiji s poklopcem na sobnoj temperaturi!

Posjeti Gastro.hr