Pun pogodak: Sočan kuglof s kikiriki maslacem

Shutterstock ; Kuglof s kikiriki maslacem
Donosimo ti recept za dekadentan kuglof u kojem je zvijezda kikiriki maslac!
Vidi originalni članak

Tko može odoljeti sočnom kuglofu s povećom dozom kikiriki maslaca? Ovo je retoričko pitanje, jer sve slastice s kikiriki maslacem dobro prolaze. 

Priprema je jednostavna i traje kratko, ali kolač se peče otprilike sat vremena i treba se dobro ohladiti prije rezanja. Zbog toga preporučujemo da ga napraviš večer prije serviranja ili tog dana ujutro, ako ga planiraš poslužiti popodne. 

 

Sezona citrusa Trostruko citrusni kuglof po receptu Marthe Stewart


U smjesu na samom kraju možeš dodati i nasjeckani slani kikiriki i/ili komadiće tamne ili mliječne čokolade. U slast!

Sastojci:

  • 220 g maslaca
  • 120 g kikiriki maslaca
  • 200 g bijelog šećera
  • 200 g smeđeg šećera
  • 5 velikih jaja
  • 3 žličice ekstrakta vanilije
  • 400 g glatkog brašna
  • 1/2 žličice soli
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice sode
  • 250 ml mlijeka

Sastojci su dostatni za kalup promjera 25 centimetara! Po potrebi ih prilagodi svom kalupu.

 

Priprema:

  1. Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva. Premaži kalup za kuglof maslacem pa ga lagano pobrašni.
  2. Izmiksaj maslac i kikiriki maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu. Dodaj jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije.
  3. Pomiješaj brašno sa sodom, praškom za pecivo i soli. Umiješaj u smjesu maslaca i jaja.
  4. Prebaci smjesu u pripremljeni kalup i peci 60-75 minuta. Provjeri čačkalicom je li pečeno.
  5. Kuglof najprije ostavi u kalupu da se malo ohladi, a potom ga izvadi na rešetku ili papir za pečenje i pričekaj da se ohladi u potpunosti.

U slast!

ZA NAJVEĆE OBOŽAVATELJE KUGLOFA:
 

Omiljena slastica Mramorni kuglof - slatki klasik koji svi obožavaju!

 

 

Posjeti Gastro.hr