Tko može odoljeti sočnom kuglofu s povećom dozom kikiriki maslaca? Ovo je retoričko pitanje, jer sve slastice s kikiriki maslacem dobro prolaze.
Priprema je jednostavna i traje kratko, ali kolač se peče otprilike sat vremena i treba se dobro ohladiti prije rezanja. Zbog toga preporučujemo da ga napraviš večer prije serviranja ili tog dana ujutro, ako ga planiraš poslužiti popodne.
U smjesu na samom kraju možeš dodati i nasjeckani slani kikiriki i/ili komadiće tamne ili mliječne čokolade. U slast!
Sastojci:
- 220 g maslaca
- 120 g kikiriki maslaca
- 200 g bijelog šećera
- 200 g smeđeg šećera
- 5 velikih jaja
- 3 žličice ekstrakta vanilije
- 400 g glatkog brašna
- 1/2 žličice soli
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 1/4 žličice sode
- 250 ml mlijeka
Sastojci su dostatni za kalup promjera 25 centimetara! Po potrebi ih prilagodi svom kalupu.
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva. Premaži kalup za kuglof maslacem pa ga lagano pobrašni.
- Izmiksaj maslac i kikiriki maslac sa šećerom u pahuljastu smjesu. Dodaj jedno po jedno jaje i ekstrakt vanilije.
- Pomiješaj brašno sa sodom, praškom za pecivo i soli. Umiješaj u smjesu maslaca i jaja.
- Prebaci smjesu u pripremljeni kalup i peci 60-75 minuta. Provjeri čačkalicom je li pečeno.
- Kuglof najprije ostavi u kalupu da se malo ohladi, a potom ga izvadi na rešetku ili papir za pečenje i pričekaj da se ohladi u potpunosti.
U slast!
ZA NAJVEĆE OBOŽAVATELJE KUGLOFA: