Punjena čokoladna jaja

Poslastica idealna za uskršnje praznike
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 833

Jaja

  • 200 g lješnjak ,suhi
  • 200 g orah, suhi
  • 200 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
  • 200 g šećer, kristal
  • 150 ml voda
  • 150 g keksi petit beure

Glazura

  • 200 g čokolada za kuhanje
  • 6 žlica ulje, biljno
  • čokoladne mrvice

Priprema

  1. Prokuhajte šećer s vodom. dodajte kockice margarina, maknite s vatre, a čokoladu otopite na pari.
  2. Pomiješajte čokoladu sa sirupom, dodajte lješnjake, orahe i mljevene kekse. Kad se smjesa ohladi, stavite je u kalupe za jaja ili ručno oblikujte jaja od smjese. Stavite ih u hladnjak na dva sata.
  3. Izvadite jaja iz kalupa pa ih polijte pripremljenom glazurom i pospite šarenim mrvicama.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr