gastro postao
Poslastica idealna za uskršnje praznike
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 833
Jaja
- 200 g lješnjak ,suhi
- 200 g orah, suhi
- 200 g margarin, slani (bilj.+živ.masti )
- 200 g šećer, kristal
- 150 ml voda
- 150 g keksi petit beure
Glazura
- 200 g čokolada za kuhanje
- 6 žlica ulje, biljno
- čokoladne mrvice
Priprema
- Prokuhajte šećer s vodom. dodajte kockice margarina, maknite s vatre, a čokoladu otopite na pari.
- Pomiješajte čokoladu sa sirupom, dodajte lješnjake, orahe i mljevene kekse. Kad se smjesa ohladi, stavite je u kalupe za jaja ili ručno oblikujte jaja od smjese. Stavite ih u hladnjak na dva sata.
- Izvadite jaja iz kalupa pa ih polijte pripremljenom glazurom i pospite šarenim mrvicama.
Izvor Skuhatćute