Punjena pileća prsa

Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 46

Potrebno vam je

  • 4 filet pile (bijelo meso bez kosti)
  • 300 g špinat
  • 3 režanj češnjak
  • 120 g feta sir
  • 1 žlica senf
  • 200 ml vrhnje za kuhanje
  • ulje maslinovo
  • 1 kom limun
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Ustinite fetu. Iscijedite sok od limuna, operite špinat pa ga ocijedite. Na ulju prepržite špinat i protisnuti češnjak.
  2. Posolite i popaprite pa pržite dok potpuno ne omekša. Nakon pet minuta izvadite špinat i ostavite ga da se ohladi. Dodajte fetu i sve dobro promiješajte.
  3. Napunite prsa smjesom sa špinatom i pržite u tavi oko pola sata uz okretanje.
  4. Ugrijte drugu tavu. Izmiješajte vrhnje za kuhanje i senf te zagrijte. Posolite, popaprite i ulijte soka od pečenja. Začinite solju i paprom te kuhajte na srednje jakoj vatri pet minuta. Poslužite piletinu s umakom.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr