gastro postao
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 46
Potrebno vam je
- 4 filet pile (bijelo meso bez kosti)
- 300 g špinat
- 3 režanj češnjak
- 120 g feta sir
- 1 žlica senf
- 200 ml vrhnje za kuhanje
- ulje maslinovo
- 1 kom limun
- sol
- papar
Priprema
- Ustinite fetu. Iscijedite sok od limuna, operite špinat pa ga ocijedite. Na ulju prepržite špinat i protisnuti češnjak.
- Posolite i popaprite pa pržite dok potpuno ne omekša. Nakon pet minuta izvadite špinat i ostavite ga da se ohladi. Dodajte fetu i sve dobro promiješajte.
- Napunite prsa smjesom sa špinatom i pržite u tavi oko pola sata uz okretanje.
- Ugrijte drugu tavu. Izmiješajte vrhnje za kuhanje i senf te zagrijte. Posolite, popaprite i ulijte soka od pečenja. Začinite solju i paprom te kuhajte na srednje jakoj vatri pet minuta. Poslužite piletinu s umakom.
Izvor Skuhatćute