Purica s mlincima, čisto savršenstvo...

Thinkstock
Tradicionalno hrvatsko jelo neizbježno je prilikom obiteljskih okupljanja i proslava blagdana. Ili bilo koji drugi dan, zar ne?
Vidi originalni članak

Omiljeno blagdansko jelo kontinentalnog dijela zemlje zasigurno je purica s mlincima. Osim hrskavih mlinaca i iste takve korice na purici, bogate domaće arome ono su što će i ovaj Božić učiniti još slasnijim. Sretan Božić i u slast!

 

usudi se Imamo najbolji recept za domaće mlince

brzo i jednostavno Piletina s mlincima kakvu bismo mogli jesti baš svaki dan!

 

Potrebno vam je:

  • 3 kg purana
  • 80 g maslaca
  • 75 g ulja
  • mješavina suhih začina
  • mlinci

Priprema

  1. Puricu očistite i natrljajte biljnim začinima izvana i iznutra pa pecite u pećnici lagano podlijevajući prvih pola sata uljem, a kad ga potrošite, nastavite podlijevati vodom.
  2. Tijekom drugog sata pečenja podlijevajte svakih pola sata tekućinom u kojoj se purica peče. Okrenite je nekoliko puta s leđa na prsa i obrnuto da se ispeče sa svih strana.
  3. Purica je ispečena za dva i pol, tri sata, a to provjerite zabadajući vilicu u bijelo meso: ako vilica ulazi lagano, purica je pečena.
  4. U međuvremenu mlince rastrgajte na manje komade i prelijte ključalom vodom. Ostavite ih nekoliko minuta u posudi da omekšaju (ne previše) i zatim ih dobro ocijedite.
  5. Odvojite dio masnoće od pečenke i prelijte mlince. Narežite puricu.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr