Kolumne Foodmas 30. kolovoza 2020.

Piletina s mlincima kakvu bismo mogli jesti baš svaki dan!

Lidija Lončarić
gastro postao gastro.24sata.hr
Cijelo pile zamijeni jednostavnim pilećim prsima, dodaj im svevremenske mlince i salatu, pa uživaj u poznatom domaćem ručku za taj čas.

Piletina i mlinci, već su poznati i tako slastan dvojac. No ovaj put pripremi ih u nešto jednostavnijoj varijanti.

 

Možda vas zanima... Piletina punjena sirom pun je pogodak za slasni ručak Recepti

 

Pileća prsa otkosti kako bi ih jednostavnije i brže razrezala, mlince prelij temeljcem, a zatim ih zapeci s piletinom. Dok se piletina i mlinci dovršavaju u pećnici, pripremi i zdjelu zelene salate, začini je finim bučinim uljem i uživaj u tradicionalnom ručku na super jednostavan način.

 

Možda vas zanima... Dvoboj hrskavaca: Pohana piletina vs. svinjetina Špajza

 

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić


Potrebno ti je:

  • pileća prsa
  • mlinci
  • 2 mrkve
  • 2 luka
  • 1 komadić korijena celera
  • 500 ml temeljca
  • 2 lovorova lista
  • 100 ml bijelog vina
  • Svježi peršin
  • Ulje

Postupak pripreme:

  1. Piletinu otkosti, posoli, dodajte joj dobru dozu ulja (ulje treba prekriti površinu posude) i natrljaj začinima po želji, može i samo paprom. Pusti da odstoji oko pola sata. 
  2. Celer, mrkvu, luk i češnjak očisti, pa ih nasjeckajte na manje komadiće.
  3. Povrće, lovorov list i svježi peršin stavi na dno posude, prekrij ih otkoštenim prsima i ubaci u pećnicu na 180 stupnjeva na oko 20 minuta.
  4. Zakuhaj temeljac ili samo vodu. U posudu ubaci usitnjene mlince, pa ih prelij vrućom tekućinom.
  5. Pusti da stoji oko pet minuta, a zatim izvadi mlince i prebaci ih u posudu u kojoj se peče piletina.
  6. Peci još oko 10 minuta, pa izvadi iz pećnice i posluži uz salatu.

Dobar tek!

 | Author: Lidija Lončarić Lidija Lončarić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.