gastro postao
Cijelo pile zamijeni jednostavnim pilećim prsima, dodaj im svevremenske mlince i salatu, pa uživaj u poznatom domaćem ručku za taj čas.
Piletina i mlinci, već su poznati i tako slastan dvojac. No ovaj put pripremi ih u nešto jednostavnijoj varijanti.
Pileća prsa otkosti kako bi ih jednostavnije i brže razrezala, mlince prelij temeljcem, a zatim ih zapeci s piletinom. Dok se piletina i mlinci dovršavaju u pećnici, pripremi i zdjelu zelene salate, začini je finim bučinim uljem i uživaj u tradicionalnom ručku na super jednostavan način.
Potrebno ti je:
- pileća prsa
- mlinci
- 2 mrkve
- 2 luka
- 1 komadić korijena celera
- 500 ml temeljca
- 2 lovorova lista
- 100 ml bijelog vina
- Svježi peršin
- Ulje
Postupak pripreme:
- Piletinu otkosti, posoli, dodajte joj dobru dozu ulja (ulje treba prekriti površinu posude) i natrljaj začinima po želji, može i samo paprom. Pusti da odstoji oko pola sata.
- Celer, mrkvu, luk i češnjak očisti, pa ih nasjeckajte na manje komadiće.
- Povrće, lovorov list i svježi peršin stavi na dno posude, prekrij ih otkoštenim prsima i ubaci u pećnicu na 180 stupnjeva na oko 20 minuta.
- Zakuhaj temeljac ili samo vodu. U posudu ubaci usitnjene mlince, pa ih prelij vrućom tekućinom.
- Pusti da stoji oko pet minuta, a zatim izvadi mlince i prebaci ih u posudu u kojoj se peče piletina.
- Peci još oko 10 minuta, pa izvadi iz pećnice i posluži uz salatu.
Dobar tek!