Recepti Prilog 31. listopada 2024.

Imamo najbolji recept za domaće mlince

Prilog
30 MIN
5 MIN
6
JEDNOSTAVNO
Mlinci
Fini domaći mlinci
foto: Josip Regović/PIXSELL
Mlinci su prilog koji nas podsjeća na blagdane, duge vikende, miris pečenog pileta ili purice, čašu dobrog vina i odmor nakon obilnog ručka. A sada ih, uz ovaj recept, radimo kod kuće - više ne kupujemo gotove

Purica s mlincima omiljeno nam je blagdansko jelo! Ma postoji li bolji prilog od mlinaca? Ni slučajno, jer domaći mlinci, u slasnom umaku od pečene purice, nemaju konkurenciju!

Isprobaj trik s mineralnom vodom

Iako se tijesto za mlince može umijesiti i bez jaja, mi smo ipak skloniji verziji s jajima - i zbog boje i zbog teksture. Uz to, volimo dodati i dvije žlice mineralne vode, koju bismo za ovu priliku mogli nazvati tajnim sastojkom. 

Purica-s-mlincima Možda vas zanima... Purica s mlincima, čisto savršenstvo... Recepti

Ova će ti količina biti sasvim dovoljna za dva obiteljska ručka, a predlažemo da ostatak držiš u zatvorenoj vrećici. Mlinci se zapravo lako zamijese, nešto ih je teže razvaljati, no nakon toga sve je lagano i brzo: još se samo trebaju ispeći i spremiti za kasnije ili odmah upotrijebiti.

Prilikom pripreme za jelo, mlince prelij kipućom vodom i pusti da odstoje par minuta kako bi omekšali, a potom ih umiješaj u umak od pečenja. I to je to - dobar tek!

 

mlinci | Author: Igor Kralj/PIXSELL Domaći mlinci foto: Igor Kralj/PIXSELL

Ne gasi ekran dok kuham

Domaći mlinci
30 MIN
pripreme
5 MIN
kuhanja
6
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Oštro brašno 500 g
  • Jaje 5 kom
  • Suncokretovo ulje 1 žlica
  • Mineralna voda 2 žlica
  • Sol 0,50 žličica
Postupak
  1. Umijesi glatko tijesto, omotaj ga folijom i pusti ga da odstoji pola sata.


  2. Podijeli ga na desetak manjih dijelova pa svaki, uz pomoć aparata za pripremu tjestenine, razvaljaj u duge i tanke trake. Naravno, sve možeš odraditi i valjkom, ali proces će biti nešto duži i zahtjevniji.


  3. Mlince položi na lim za pečenje i peci u zagrijanoj pećnici na 250 stupnjeva sve dok ne porumene, do 5 minuta. 


I još malo domaćih recepata...

Možda vas zanima... Iz kućne radinosti: Domaći rezanci za juhu Recepti Možda vas zanima... Vodimo te kroz proces pripreme domaćih njoka! Recepti
 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.