Quesadille s puretinom

Thinkstock
Jelo meksičkih korijena koje će se lako ustaliti na svakom stolu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 782

Potrebno vam je

  • 1 kom luk ,crveni
  • 500 ml vinski ocat
  • 4 kom tortilja
  • 200 g tvrdi sir
  • 200 g puretina (bijelo meso, prsa bk)

Priprema

  1. Pomiješajte tanko nasjeckan luk i vinski ocat u zdjeli. Ostavite da odstoji oko pet minuta i procijedite tako da ostane samo ocat.
  2. Ugrijte dvije tortille u tavi na umjerenoj temperaturi oko 40 sekundi. Okrenite tortille i ostavite još nekoliko sekundi. Na polovicu svake tortille naribajte četvrtinu sira, stavite dva komada puretine i četvrtinu luka. Preklopite tortillu i pržite dok se sir ne počne topiti.
  3. Okrenite ih i pržite dok ne dobiju zlatnu boju. Premjestite u tanjur i držite na toplom do posluživanja. To ponovite s drugim dvjema tortillama.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr