Ramsayjeva tajna najboljeg tijesta za pizzu

@gordongram, Instagram
Danas ti prenosimo Ramsayjev recept za tijesto za pizzu koji je osnova i u njegovom restoranu "Street Pizza"...
Vidi originalni članak

Tvoja pizza uz dobar omjer sastojaka i nekoliko malih trikova može biti jednako ukusna kao i one iz krušne peći. Ako nam ne vjeruješ na riječ, isprobaj ovaj recept celebrity chefa Gordona Ramsayja.

Preporučujemo ti da ostaneš vjerna talijanskoj tradiciji i nadjeneš pizzu domaćim umakom od rajčice, mozzarellom i listovima bosiljka. 

 

pazi ovo! Kremasta kajgana legendarnog Gordona Ramsayja

 

Sastojci:

  • 400 g polubijelog pšeničnog brašna
  • 1 žličica suhog kvasca
  • 2 žličice soli
  • 250 ml mlake vode
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema:

  1. Stavi brašno u posudu i pospi ga kvascem.
  2. Dodaj mlaku vodu i ulje i lagano promiješaj, a potom dodaj i sol.
  3. Premjesti na čistu radnu površinu i umijesi glatko tijesto. To će trajati 8 – 10 minuta.
  4. Prepolovi tijesto i oblikuj dvije loptice. Premjesti ih u pobrašnjenu duboku posudu, pokrij folijom i pusti da se diže na sobnoj temperaturi otprilike 90 minuta, dok se ne udvostruči.

 

samo 5 minuta Brzi džem od malina po receptu Gordona Ramsayja

 

Obavezno isprobaj!

 

Posjeti Gastro.hr