Rapsodija okusa: Hladna salata s tikvicama i krem sirom

Salata je idealna za one dane kada ti se ne kuha, ali ti se jede nešto ukusno.
Vidi originalni članak

Pravo je vrijeme za iskoristiti tikvice. Rapsodija okusa na tanjuru koju daju marinirane tikvice i krem sir malo će koga ostaviti ravnodušnim.

Salatu posluži kao lagani obrok ili prilog glavnom jelu.

 

brzo i jednostavno Doručak, ručak, večera: Omlet s tikvicama


Potrebno je:

  • 300 g tjestenine
  • 2 tikvice
  • 2 režanja češnjaka
  • 200 g krem sira
  • bosiljak
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • maslinovo ulje

 

brzo i fino Slasne punjene tikvice gotove za manje od pola sata


Priprema:

  1. Tikvice nareži na kolute, premjesti ih u zdjelu, dodaj češnjak narezan na ploške i maslinovo ulje. Mariniraj 20 minuta.
  2. Tjesteninu skuhaj u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju, ocijedi pa pomiješaj s krem sirom.
  3. U tavi kratko poprži tikvice, makni s vatre pa posoli.
  4. Tikvice dodaj tjestenini, promiješaj i posipaj svježim listovima bosiljka.
Posjeti Gastro.hr