Recepti 21. kolovoza 2023.

Slasne punjene tikvice gotove za manje od pola sata

tikvice s mozzarellom
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Vrijeme je za laganu hranu čija priprema ne oduzima mnogo vremena. A slasne punjene tikvice na talijanski način savršen su izbor za brzo i fino ljetno jelo

Iskoristi vrijeme i provedi ga s obitelji. Nemoj se opterećivati time što ćeš pripremati za ručak. Predlažemo da napraviš punjene tikvice koje se peku manje od pola sata.

 

Možda vas zanima... Klasika na tanjuru: Pohane tikvice Kolumne

 

Punjene tikvice

Sastojci:

  • 2 velike tikvice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • ½ manjeg luka
  • 2 rajčice
  • 1 žlica kapara
  • 100 g parmezana
  • nasjeckani bosiljak
  • sol, papar

Postupak:

  1. Prereži tikvice po dužini i izdubi sredinu. Ostatke sitno nareži.
  2. U tavici zagrij maslinovo ulje. Ubaci nasjeckani luk i prži nekoliko minuta, sve dok ne omekša. Dodaj meso tikvica, narezane rajčice, nasjeckani bosiljak, sol i papar. Pirjajte otprilike pet minuta i miješajte.
  3. Tikvice položi u vatrostalnu posudu i peci ih 6,7 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
  4. Izvadi ih iz pećnice i napuniti nadjevom. Pospi ih nasjeckanim kaparima i tankim slojem naribanog parmezana. Vrati u pećnicu i peci još 10-15 minuta, sve dok se ne počnu stvarati mjehurići. 

Tikvice | Author: Thinkstock Tikvice, spremne za punjenje foto: Thinkstock

Isprobaj i ove recepte s tikvicama...

 

Lažni pomfrit od tikvica Možda vas zanima... Ukusna prevara: Lažni pomfrit od tikvica Recepti Juha od tikvica Možda vas zanima... Juha od tikvica garantirano popravlja raspoloženje Recepti Možda vas zanima... Odlični popečci od slanutka i tikvica Recepti Možda vas zanima... Pizza s podlogom od tikvica naš je ljetni favorit! Recepti pita-tikvice Možda vas zanima... Obožavamo ovu pitu od tikvica! Recepti Možda vas zanima... Uštipci s tikvicama - odlična grickalica za svaku priliku Recepti Možda vas zanima... Isprobaj dvije neodoljive verzije punjenih tikvica Recepti kruh Možda vas zanima... Kako napraviti domaći slatki kruh od tikvica Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.