Vrijeme je za laganu hranu čija priprema ne oduzima mnogo vremena. A slasne punjene tikvice na talijanski način savršen su izbor za brzo i fino ljetno jelo
Iskoristi vrijeme i provedi ga s obitelji. Nemoj se opterećivati time što ćeš pripremati za ručak. Predlažemo da napraviš punjene tikvicekoje se peku manje od pola sata.
Ne gasi ekran dok kuham
Punjene tikvice
10 MIN
pripreme
27 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
Tikvice
2
kom
Maslinovo ulje
2
žličica
Luk
0,50
kom
Rajčica
2
kom
Kapare
2
žlica
Parmezan
100
g
Svježi bosiljak
0,50
svežanj
Sol
Crni papar
Postupak
Prereži tikvice po dužini i izdubi sredinu. Izdubljenu sredinu sitno nareži.
U tavici zagrij maslinovo ulje. Ubaci nasjeckani luk i prži nekoliko minuta, sve dok ne omekša. Dodaj meso tikvica, narezane rajčice, nasjeckani bosiljak, sol i papar. Pirjaj oko 5 minuta i miješaj cijelo vrijeme.
Tikvice položi u vatrostalnu posudu i peci ih6-7 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.
Izvadi ih iz pećnice i napuniti nadjevom. Pospi ih nasjeckanim kaparima i tankim slojem naribanog parmezana. Vrati u pećnicu i peci još 10-15 minuta, sve dok se ne počnu stvarati mjehurići i sir ne poprimi zlatnosmeđu boju.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.