gastro postao
Salata je idealna za one dane kada ti se ne kuha, ali ti se jede nešto ukusno.
Pravo je vrijeme za iskoristiti tikvice. Rapsodija okusa na tanjuru koju daju marinirane tikvice i krem sir malo će koga ostaviti ravnodušnim.
Salatu posluži kao lagani obrok ili prilog glavnom jelu.
Potrebno je:
- 300 g tjestenine
- 2 tikvice
- 2 režanja češnjaka
- 200 g krem sira
- bosiljak
- sol
- svježe mljeveni papar
- maslinovo ulje
Priprema:
- Tikvice nareži na kolute, premjesti ih u zdjelu, dodaj češnjak narezan na ploške i maslinovo ulje. Mariniraj 20 minuta.
- Tjesteninu skuhaj u posoljenoj vodi prema uputama na pakiranju, ocijedi pa pomiješaj s krem sirom.
- U tavi kratko poprži tikvice, makni s vatre pa posoli.
- Tikvice dodaj tjestenini, promiješaj i posipaj svježim listovima bosiljka.