Raskošan maslac od graška voli tost, tjesteninu i meso

Stockfood
Proljetna delicija u punom će sjaju zasjati uz čitavu paletu slasnih jela. Odaberite svoje omiljeno pa navalite na zeleni tanjur dobrih okusa.
Vidi originalni članak

Tako jednostavno, a tako puno okusa, ovo će vas jelo naprosto oduševiti. Pripremite ga u većim količinama pa kombinirajte s hrskavim tostom, al dente kuhanom tjesteninom ili ga poslužite na vrućem odresku i gledajte kako nastaje čarolija. Osim sjajnih okusa, maslac od graška na tanjur će donijeti i osvježavajuću zelenu boju koja će svako jelo instantno podići.

Potrebno vam je:

  • 400 g graška
  • 120 g maslaca
  • 2 mlada luka
  • 1 žličica soli
  • Prstohvat limunove korice
  • Prstohvat papra

Priprema:

  1. Grašak skuhajte u posoljenoj vodi u manjoj posudi.
  2. Ocijedite ga i prebacite u hladnu vodu kako bi se prestao kuhati.
  3. Otopite žlicu maslaca pa dodajte sitno sjeckani luk i lagano pirjajte dok ne omekša, oko dvije minute.
  4. Sve zajedno prebacite u blender, začinite soli i paprom pa dodajte limunovu koricu i ostatak maslaca.
  5. Blendajte dok ne dobijete gustu kremastu smjesu.
  6. Ohladite i poslužite.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr