Ražnjići s prokulicama – novi favorit s grilla

Getty Images
Jedva čekamo toplije vrijeme kako bismo na roštilj mogli „baciti“ i ove odlične ražnjiće s prokulicama.
Vidi originalni članak

Ako u dogledno vrijeme planirate izvaditi roštilj, uz meso poslužite i izvrsne ražnjiće s prokulicama. Zbog marinade od balzamičnog octa, meda i senfa bit će savršeno hrskave i karamelizirane izvana, dok će iznutra ostati mekane.

Pripremite ih neposredno prije posluživanja kako biste mogli uživati u različitim teksturama ovog genijalnog priloga.

 

BBQ Hot Yard Kad Davor grilla: Kako zapravo treba izgledati pravi BBQ party?

 

Sastojci:

  • 450 g prokulica
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 50 ml balzamičnog octa
  • 1 žlica meda
  • 1 žlica senfa
  • 2 žličice mljevene crvene paprike
  • Sol

Priprema:

  1. Pomiješajte ulje, ocat, med i senf u posudi, a potom ubacite prepolovljene prokulice. Dobro promiješajte.
  2. Nabodite polovice prokulica na štapiće za ražnjiće.
  3. Grilajte prokulice otprilike pet minuta sa svake strane, sve dok ne omekšaju i ne poprime lijepu smeđu boju.

 

Davor's Quadrillage Flank steak na grillu - nepravedno zanemaren komad junetine

 

Poslužite odmah!

 

Posjeti Gastro.hr