gastro postao
Jedva čekamo toplije vrijeme kako bismo na roštilj mogli „baciti“ i ove odlične ražnjiće s prokulicama.
Ako u dogledno vrijeme planirate izvaditi roštilj, uz meso poslužite i izvrsne ražnjiće s prokulicama. Zbog marinade od balzamičnog octa, meda i senfa bit će savršeno hrskave i karamelizirane izvana, dok će iznutra ostati mekane.
Pripremite ih neposredno prije posluživanja kako biste mogli uživati u različitim teksturama ovog genijalnog priloga.
Sastojci:
- 450 g prokulica
- 3 žlice maslinovog ulja
- 50 ml balzamičnog octa
- 1 žlica meda
- 1 žlica senfa
- 2 žličice mljevene crvene paprike
- Sol
Priprema:
- Pomiješajte ulje, ocat, med i senf u posudi, a potom ubacite prepolovljene prokulice. Dobro promiješajte.
- Nabodite polovice prokulica na štapiće za ražnjiće.
- Grilajte prokulice otprilike pet minuta sa svake strane, sve dok ne omekšaju i ne poprime lijepu smeđu boju.
Poslužite odmah!