Kad sam tek otkrila Davorov način i smisao života, a s kojim me s velikim oduševljenjem upoznao jedan od najpoznatijih domaćih blogera Darko Kontin, apsolutno sam se zaljubila u baš sve što ovaj majstor stavlja na grill, a onda i kako to radi.
Daleko od toga da nisam znala da se gotovo sva jela koja se pripremaju na tavi ili pećnici mogu pripremati i na grillu, no ovog je puta netko to zbilja predano radio i, najbolje od svega, svoje doživljaje dijelio na svom Instagram profilu, nekako bliže meni. Davor to i dalje radi no ovog puta imala sam prilike sve te mirise, zvukove i okuse doživjeti i sama.
Davor je u suradnji s ekipom s Volim ljuto pokrenuo projekt BBQ Hot Yard te u sklopu istog organiziraju degustacije svojih delicija s grilla začinjene finim, ljutkastim umacima. Jedno takvo druženje organizirali su protekle nedjelje na OPG Volim ljuto imanju u Igrišću.
Okupili su sjajnu ekipu domaćih blogera, pripremili ogromne količine mesa, zapalili roštilj, a mirisi su onda odradili ostatak posla. BBQ Hot Yard ekipa pripremila je meni od čak šest sljedova.
Quadrillage burger od 100% junetine, s cheddar sirom, wasabi majonezom i slaninom u pivskom pecivu bio je prvi na redu i, baš kao i ostatak ekipe, nisam mogla odoljeti da ga ne smažem cijelog. Početnička greška, pokazalo se kasnije.
Nakon burgera na red je došao 14 sati dimljeni goveđi brisket u sendviču. Ekipa ga je najavila tako da manje od onog što smo dobili nismo ni očekivali. Sočno, aromatično, divno dimljeno meso u kombinaciji s povrćem u još jednom pecivu. Ovog sam puta degustirala pametnije, podijelila sam pola-pola s prvom osobom do sebe, uživala i nestrpljivo čekala idući slijed.
Philly Cheesesteak san je snova svakog ljubitelja američke hrane, dobrog mesa, luka i cheddar sira. Upravo su ta tri sastojka, uz pecivo i umak po želji, glavne i jedine, a ujedno i sasvim dovoljne komponente omiljenog američkog sendviča. Usitnjeni dry age ribeye bio je fenomenalan, očistila sam tanjur do zadnje mrvice i, priznajem, nakon ovog sendviča mjesta za još naprosto više nije bilo. A Davor je na grillu već okretao novi komad...
Kratko smo odmorili, a onda je na stol stigao Fisherija dimljeni losos. Nešto laganiji od mesnih specijaliteta, sočan, mekan, gotovo kremast, jednostavan, a okusima tako raskošan, ovo je vjerojatno najbolje pripremljen losos koji sam ikad isprobala. Nakon ovog čak je i Ribafish krenuo posustajati, no čekala su nas još dva slijeda.
Zmajska pivovara na ovom je događaju bila zadužena za pivo, a samim time i da sve klizi niz grlo baš kako treba. Upravo su nam njihove craftice pomogle da uspijemo isprobati baš sve što su hotyardovci pripremili.
Kansas City dimljena rebarca, složili smo se kolektivno, jedno su od top tri jela toga dana. Lagano ljutkasto meso već se na dodir skidalo s kostiju, apsolutno oduševljenje!
I dok smo mislili da zbilja više ne možemo, uspjeli smo isprobati još po koji zalogaj tortilje s flank steakom, povrćem i umakom od vrhnja i češnjaka. Slasno, sočno, da smo barem bili pametniji, da je barem bilo još malo mjesta, komentirali smo međusobno.
Ekipa s bloga Recepttura pobrinula se za slatke zalogaje pa su nas tako na kraju iznenadili sjajnim, sočnim kockama od jabuka, oraha i čokolade. Sita i otkopčanog gumba na trapericama uspjela sam, na vlastito iznenađenje, završiti ovaj mesni maraton. I osjećaj ove, posebne vrste sitosti sada ne bih mijenjala za ništa na svijetu.
Na kraju, malo je reći kako je ovo druženje bio apsolutno najbolji bbq party kojem sam prisustvovala, s apsolutno savršeno odabranim mesom i ekipom koja zna uživati u kvalitetnim zalogajima. Dijelili smo oduševljenje, udisali mirise i divili se majstorijama koje na grillu priprema čovjek kojeg svakako vrijedi popratiti. Virtualno i u zbilji, kod roštilja, naravno. Čak nam ni sunce nije nedostajalo!
P.S. Davor nam je otkrio kako idućeg vikenda Hot Yard sa sličnim sendvičima dolazi na Zagreb Beer Fest pa se svakako zaputite na neki od koncerata. Sebe već vidim kako mašem Svemirku s nekim dobrim sendvičem u rukama. Vidimo se!