Razveseli nepce pitom od tikvica i feta sira

Thinkstock
Recept za ukusnu pitu u kojoj možeš kombinirati svoje omiljene sastojke.
Vidi originalni članak

Poznaješ li ikoga tko ne voli tikvice? Sigurni smo da takvi postoje, ali zaista su vrlo rijetki. Donosimo ti recept za pitu s tikvicama i feta sirom koja će oduševiti čak i one koji nisu ljubitelji ovog povrća. 

Ovo brzo jelo, jednako je ukusno i toplo i hladno, a poslužiti ga možeš uz omiljenu sezonsku salatu ili osvježavajući jogurt.

 

Za kraj ljeta Povrtne lazanje s tikvicama, patlidžanom i sirevima

 

made in uk Recept dana: Pastirska pita s janjetinom


Potrebno ti je:

  • 750 g tikvica
  • 250 g feta sir
  • 4 jaja
  • 30 g kopra
  • 2 žlica peršina
  • 70 g parmezana
  • svježe mljeveni papar
  • sol

Priprema:

  1. Očisti i operi tikvice, kuhaj ih na pari 12 do 15 minuta. Drvenom kuhačom istisni višak tekućine. Tikvice sitno nasjeckaj i stavite u veliku zdjelu.
  2. Zagrijte pećnicu na 180°C i lim za pečenje pite promjera 20 – 24 cm premažite maslacem.
  3. Namoči feta sir u toploj vodi 10 minuta i ocijedite. Zdrobi sir i dodaj tikvicama. Umiješaj preostale sastojke i dobro promiješaj. Odvojite malo parmezana za zadnji korak.
  4. Smjesu uspi u pripremljeni lim za pečenje, pospi parmezanom i peci cca 45 minuta. Prije posluživanja provjeri sredinu drvenim štapićem.
Posjeti Gastro.hr