gastro postao
                                            
                                        
                                    Recept za ukusnu pitu u kojoj možeš kombinirati svoje omiljene sastojke.
                                
                                
                                    
                                
                                Poznaješ li ikoga tko ne voli tikvice? Sigurni smo da takvi postoje, ali zaista su vrlo rijetki. Donosimo ti recept za pitu s tikvicama i feta sirom koja će oduševiti čak i one koji nisu ljubitelji ovog povrća.
Ovo brzo jelo, jednako je ukusno i toplo i hladno, a poslužiti ga možeš uz omiljenu sezonsku salatu ili osvježavajući jogurt.
Potrebno ti je:
- 750 g tikvica
 - 250 g feta sir
 - 4 jaja
 - 30 g kopra
 - 2 žlica peršina
 - 70 g parmezana
 - svježe mljeveni papar
 - sol
 
Priprema:
- Očisti i operi tikvice, kuhaj ih na pari 12 do 15 minuta. Drvenom kuhačom istisni višak tekućine. Tikvice sitno nasjeckaj i stavite u veliku zdjelu.
 - Zagrijte pećnicu na 180°C i lim za pečenje pite promjera 20 – 24 cm premažite maslacem.
 - Namoči feta sir u toploj vodi 10 minuta i ocijedite. Zdrobi sir i dodaj tikvicama. Umiješaj preostale sastojke i dobro promiješaj. Odvojite malo parmezana za zadnji korak.
 - Smjesu uspi u pripremljeni lim za pečenje, pospi parmezanom i peci cca 45 minuta. Prije posluživanja provjeri sredinu drvenim štapićem.