Ove su kokice idealne za subotnje večeri kod kuće

Shutterstock
Hrskave kokice prelivene rastopljenim maslacem idealan su partner za subotnju večer...
Vidi originalni članak

Zaista se trudimo subotnju večer razlikovati od ostalih - po kokicama. Već nekoliko tjedana pripremamo veliku posudu kokica s različitim dodacima. Večeras ćemo ih ispeći na kokosovom ulju, preliti maslacem i uživati u hrskanju!

Naravno, ti uvijek ghee možeš zamijeniti komadićima pržene slanine ili naribanim parmezanom. 

 

Genijalan spoj Savršena grickalica: Kokice sa sirom i slaninom

 

Sastojci:

  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 100 g kukuruza kokičara
  • 4 žlice pročišćenog maslaca (ghee)
  • ¼ žličice soli

Priprema:

  1. Rastopi kokosovo ulje u velikoj posudi s poklopcem. Ubaci malo kukuruza kako bi provjerila je li ulje dovoljno zagrijano. Kad popucaju, ubaci sav kukuruz.
  2. Poklopi, peci na srednje jakoj vatri i povremeno protresi posudu. Nakon tri minute, kada između pucanja budu pauze od dvije sekunde, makni s vatre i ostavi poklopljeno još pola minute.
  3. Prelij rastopljenim gheejem, posoli i dobro protresi. 

Posluži odmah!

 

Priznajte da niste znali: Zašto pucaju kokice?

Posjeti Gastro.hr