Recepti 1634 prikaza 09. veljače 2020.

Recept za filmske kokice s maslacem

Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Ove kokice idealan su partner za oscarovsku noć...

Noć Oscara ne propuštamo, a velika zdjela kokica svakako je jedan od razloga. Ove ćemo ih godine ispeći na kokosovoj masti, preliti rastopljenim gheejem i uživati u hrskanju.

Naravno, ti uvijek ghee možeš zamijeniti komadićima pržene slanine ili naribanim parmezanom. 

 

Možda vas zanima... Savršena grickalica: Kokice sa sirom i slaninom Recepti

 

Sastojci:

  • 2 žlice kokosovog ulja
  • 100 g kukuruza kokičara
  • 4 žlice pročišćenog maslaca (ghee)
  • ¼ žličice soli

Priprema:

  1. Rastopi kokosovo ulje u velikoj posudi s poklopcem. Ubaci malo kukuruza kako bi provjerila je li ulje dovoljno zagrijano. Kad popucaju, ubaci sav kukuruz.
  2. Poklopi, peci na srednje jakoj vatri i povremeno protresi posudu. Nakon tri minute, kada između pucanja budu pauze od dvije sekunde, makni s vatre i ostavi poklopljeno još pola minute.
  3. Prelij rastopljenim gheejem, posoli i dobro protresi. 

Posluži odmah!

 

popcorn1.jpg Možda vas zanima... Priznajte da niste znali: Zašto pucaju kokice? None
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.