gastro postao
Hrskave kokice prelivene rastopljenim maslacem idealan su partner za subotnju večer...
Zaista se trudimo subotnju večer razlikovati od ostalih - po kokicama. Već nekoliko tjedana pripremamo veliku posudu kokica s različitim dodacima. Večeras ćemo ih ispeći na kokosovom ulju, preliti maslacem i uživati u hrskanju!
Naravno, ti uvijek ghee možeš zamijeniti komadićima pržene slanine ili naribanim parmezanom.
Sastojci:
- 2 žlice kokosovog ulja
- 100 g kukuruza kokičara
- 4 žlice pročišćenog maslaca (ghee)
- ¼ žličice soli
Priprema:
- Rastopi kokosovo ulje u velikoj posudi s poklopcem. Ubaci malo kukuruza kako bi provjerila je li ulje dovoljno zagrijano. Kad popucaju, ubaci sav kukuruz.
- Poklopi, peci na srednje jakoj vatri i povremeno protresi posudu. Nakon tri minute, kada između pucanja budu pauze od dvije sekunde, makni s vatre i ostavi poklopljeno još pola minute.
- Prelij rastopljenim gheejem, posoli i dobro protresi.
Posluži odmah!