Reper Snoop Dogg u pire krumpir stavlja tajni sastojak

Parnis Azimi/Unsplash; Shutterstock Slavni reper Snoop Dogg u svoj pire krumpir stavlja - konjak i tvrdi da je jako ukusan
"Zagrijavanjem konjaka ishlapit će iz njega sav alkohol, a ono što ostane dat će nevjerojatnu dubinu okusa pire krumpiru", objašnjava Snoop Dogg tajnu svog ukusnog pire krumpira
Vidi originalni članak

Približava se američki Dan zahvalnosti kada je na stolu većine Amerikanaca isti meni – pečena purica, umak od brusnica, pita od bundeve, batat… a ni taj dan kada cijela obitelj uživa oko stola ne može proći bez neizostavnog pire krumpira, omiljenog priloga diljem svijeta. Svatko ima svoju tajnu pripreme, a svoju je nedavno otkrio i slavni reper Snoop Dogg.

Snoop već godinama ne skriva svoju ljubav prema kuhanju, te je objavio i nekoliko kuharica (neke u suradnji sa svojom dobrom frendicom Marthom Stewart). U svojoj najnovijoj kuharici "Goon With the Spoon" objavio je tako recept za svoj pire krumpir u koji dodaje vrlo zanimljiv sastojak – konjak!

"Znam što mislite – konjak bismo radije pili na koncertima Snoop Dogga nego ga stavljali u pire krumpir, a moj odgovor je – pa zašto ne biste konjak konzumirali u obje prilike?!", komentira slavni reper.

"Pripremi svoju gnječilicu za krumpir, okupi obitelj oko stola i – kreni! Zagrijavanjem konjaka ishlapit će iz njega sav alkohol, a ono što ostane dat će nevjerojatnu dubinu okusa pire krumpiru", objašnjava Snoop.

Snoopov pire krumpir s konjakom

(za 10 osoba, 50 minuta)

Sastojci:

  • 1800 g krumpira, oguljenih i narezanih na kockice
  • ½ šalice konjaka (1 šalica = 250 ml)
  • 4 žlice maslaca
  • 2 šalice slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
  • ½ šalice majoneze
  • 2 i 1/2 žličice soli
  • 1 žličica svježe mljevenog crnog papra

 

za posebne prilike Pire s češnjakom po receptu Julije Child

 

Postupak:

  1. U velikom loncu zagrij vodu, posoli je, smanji vatru i ubaci krumpir. Kuhaj, uz povremeno miješanje, dok ne omekša – oko 25 minuta. Ocijedi i stavi sa strane.
  2. Vrati prazan lonac na srednju vatru. Dodaj konjak, kuhaj ga dok se malo ne reducira, a alkohol ne ispari, 3-5 minuta. Dodaj maslac, pusti da se rastopi i dobro promiješaj. Umiješaj i slatko ili vrhnje za kuhanje te majonezu, kuhaj dok se malo ne zgusne, oko 5 minuta.
  3. Vrati krumpire u lonac, dodaj soli i papra. Gnječilicom za krumpir sve dobro usitni i miješaj dok ne dobiješ jednoličan, kremast pire.

I Snoopova prijateljica Martha Stewart ima vlastiti recept za savršeni pire krumpir...

 

tips & tricks Znamo kako napraviti najkremastiji pire krumpir

 

Posjeti Gastro.hr